CENSUR. Nationalisten Matt Heimbach blev i tisdags avstängd från Twitter efter att bland annat ha uttryckt sitt stöd till Motståndsrörelsens aktivist Jesse Torniainen. Frihetskamp har intervjuat Heimbach om händelsen.

heimbach

Matthew Heimbach, ledare för det amerikanska partiet Traditionalist Worker Party, blev under tisdagen avstängd från mikrobloggstjänsten Twitter eftersom han bland annat uttryckt sitt stöd för Motståndsrörelsens aktivist Jesse Torniainen i ett inlägg. Den finska aktivisten dömdes under förra veckan till två års fängelse för misshandel efter att ha friats för vållande till annans död, i vad som i allt väsentligt verkar vara en politisk dom.

Nedanför följer en kortare intervju med Heimbach om händelsen:

Hej Matt, kan du berätta för oss vad som skedde och varför du stängdes av från Twitter?

Jag blev avstängd från Twitter för att ha postat två olika inlägg. Det första var för att stötta president Bashar al-Assad och nationalisterna som strider mot Islamiska staten och sionistiska intressen i Syrien.

Det andra inlägget var: ”Solidaritet med @JesseTorniainen från Nordiska motståndsrörelsens finska gren. Han är sann och ädel patriot. #FreeJesse”. Inlägget var menat som stöd till Torniainen med tanke på den orättfärdiga behandlingen från det korrupta finska rättsväsendet.

Vänsterextremister från bland annat Finland, Sverige, Norge och USA postade Twitter-inlägg där de uppmanade andra på Twitter att massrapportera mina inlägg, speciellt det som uttryckte stöd för Torniainen. De uttryckte även i diskussionen en önskan om att stoppa allt internationellt stöd till Nordiska motståndsrörelsen och stänga ned mitt konto på grund av det faktum att jag använder det för att propagera för mitt parti och andra nationalistiska grupper i Europa.

Det kom en liknande reaktion från den radikala vänstersidan när jag la ut länken till Our Path (Motståndsrörelsens politiska program) när den engelska översättningen blev tillgänglig. Vänsterextremister tycker inte om att se nationalistisk solidaritet och nationalister som stödjer varandra.

Har du tänkt överklaga beslutet? Tror du att du kommer tillbaka på Twitter?

Jag har tänkt överklaga beslutet, men jag blir förvånad ifall kontot öppnas igen. Radikala vänstergrupper har arbetat för att stänga av en rad nationalistiska och ”Alt-right”-relaterade Twitter-konton i koordinerade angrepp genom att massrapportera dem till Twitter under de senaste månaderna. Twitter, liksom de flesta företag och organisationer, är alltid snabba att böja sig efter vänstersidans skrik, så återöppnandet av mitt konto är osannolikt. Jag kommer självklart att börja använda Gab, ett socialt medienätverk som liknar Twitter men som har mycket starkare fokus på yttrandefrihet.

Hur anser du att den nationella rörelsen bör reagera på censur som denna?

Den nationella rörelsen bör se på förbud och censur på sidor som Facebook, YouTube och andra sociala medier som ett ”wake-up call”. Vi måste börja utveckla hemsidor och nätverk där vi kan lägga ut vårt eget material och som inte kontrolleras av kapitalister eller globalistiska intressen. Vi måste arbeta för att utveckla en infrastruktur för sociala nätverk, videostreaming, betaltjänster och kommunikation som är säker och skapat av oss och för oss. Vi kan inte förlita oss på systemets verktyg, vi måste bygga våra egna. Självständighet är trots allt en av nationalsocialismens viktigaste principer.

På vilka andra plattformar kan våra läsare följa dig och ditt parti?

De som är intresserade kan besöka vårt partis officiella hemsida. Vi har också en aktiv YouTube-kanal och vårt eget radioprogram som sänds varje vecka. Vi håller just nu på med en helrenovering av vår officiella blogg som med tiden kommer att innehålla nyheter, artiklar, kommentarer och radio.

Läs även den tidigare publicerade intervjun med Heimbach här.

Ursprungligen publicerat på Frihetskamp.


  • Publicerad:
    2017-01-07 07:00