HUMOR. Under dagen har flertalet ”etablerade” medier rapporterat om en påstådd rapport som tyder på att Ryssland har komprometterande material om Donald Trump. Det visar sig dock vara en påhittad rapport som skapats av forumet 4chan och som amerikansk underrättelsetjänst har tagit på största allvar.

pepe-cia-thumb

Under förra veckan släpptes en offentlig rapport från tre amerikanska underrättelsetjänster som skulle ”bevisa” att Ryssland försökt påverka det amerikanska presidentvalet till Donald Trumps fördel. Som Nordfront kunde rapportera bestod ”bevisen” mest av lösa spekulationer kring varför rysk media inte beter sig som judisk västmedia.

Tydligen fanns dock även en hemligstämplad version av rapporten som ska ha visats för bland andra president Barack Obama och som ska ha innehållit ännu mer bevis.

Etablissemangsmedia över hela västvärlden har under dagen kunnat ”avslöja” att en del av bevisen ska ha varit ett dokument författat av en brittisk underrättelseofficer. Dokumentet berättar att Ryssland har ”känslig information” om Trump som ska ha kunnat användas i utpressningssyfte.

Bland annat ska det ha rört ett besök i Moskva där Trump ska ha utfört ”sexuella handlingar” tillsammans med prostituerade på ett hotellrum. Hela händelsen ska ha arrangerats och filmats av rysk säkerhetstjänst för att eventuellt användas som hållhake mot Trump vid ett senare tillfälle.

Nordfront kan dock avslöja att dokumentet, som inte ens är särskilt välgjort, är en trollning med ursprung på Internetforumet 4chan. 4chan är en av den amerikanska antijudiska och provita ”Alt-right”-rörelsens tillhåll, där bland annat ”hatsymbolenGrodan Pepe i den form vi känner honom idag tog form.

Både Donald Trump och Ryssland har förstås avfärdat uppgifterna under dagen, något som dock bara tycks ha eldat på massmedias rapportering än mer.

I en av dokumentets mer spektakulära delar avslöjas mer om de ”sexuella handlingar” som Trump ska ha utfört i Moskva. Det påstås nämligen att Trump ska ha besökt Ritz Carlton Hotel i Moskva och bokat in sig i samma svit som president Obama och hans fru Michelle Obama tidigare ska ha bott i. Eftersom Trump enligt dokumentet visste att Obama spenderat en natt där tillsammans med sin fru ska han ha beordrat prostituerade att urinera på sängen och på så sätt ”skända” den.

Enligt dokumentet kontrolleras hotellet i fråga av Ryska federationens federala säkerhetstjänsten (FSB) som via kameror och mikrofoner därmed har haft möjlighet att dokumentera hela händelsen.

I diskussioner på 4chan beskrivs dokumentet som ”fan fiction” och ska alltså framstå som författat av en brittisk 34-årig underrättelseofficer, kanske James Bond?

Det fejkade dokumentet påstås ha författats av en brittisk underrättelseofficer.

Det fejkade dokumentet påstås ha författats av en brittisk underrättelseofficer.

Läs det påhittade dokumentet HÄR.

Någon på 4chan har enligt uppgift mailat detta dokument till den neokonservativa politiska strategen och fanatiska Trump-motståndaren Rick Wilson som tagit det hela på så stort allvar att han vidarebefordrat det till andra neokonservativa kollegor såsom John McCain och Evan McMullin.

Wilson har själv bestämt förnekat sin inblandning men dokumentet ska så småningom alltså även ha lurat underrättelseorganisationen Central Intelligence Agency (CIA) och kommit med i deras hemligstämplade rapport med ”bevis” mot Trump. Även Federal Bureau of Investigation (FBI) och National Security Agency (NSA) måste ha tagit dokumentet på allvar eftersom även de skrev under rapporten tillsammans med CIA.

Den fanatiske Trump-motståndaren Rick Wilson förnekar att han var den förste att bli trollad.

Den fanatiske Trump-motståndaren Rick Wilson förnekar att han var den förste att bli trollad.

På något sätt har den judiskägda amerikanska nyhetssidan BuzzFeed fått tag i dokumentet som man menar ”har cirkulerat bland de högst uppsatta i den amerikanska regeringen”. I en artikel, där de även offentliggör dokumentet, skriver de redan i ingressen att ”anklagelserna är obekräftade och rapporten innehåller fel” men väljer alltså ändå att publicera då man menar att amerikanerna ska få ”avgöra själva” om det som står där är sant eller ej.

CNN var först med att sprida ”nyheten” och med några få undantag har hela etablissemangsmedia i väst gått i gång på den och under dagen rapporterat omfattande om dessa ”skadliga” uppgifter som Ryssland sägs ha om Trump. I Sverige har samtliga av fiendemedias största aktörer, bland annat Aftonbladet, Expressen, Sveriges Television, Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet gått på trollningen.

Ifall någon av dessa medieaktörer kommer att erkänna sitt fatala misstag och komma med rättelser återstår att se, men exempelvis Dagens Nyheter har tidigare berömt sig för att inte rapportera om rykten och obekräftade källor. Eller som tidningen själva skriver:

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Hur det kan komma sig att en obekräftad och oseriöst författad fejkad underrättelserapport har kommit med bland de amerikanska underrättelsetjänsternas hemligstämplade ”bevis” mot Ryssland är även det ännu oklart då varken CIA, FBI eller NSA ännu har kommenterat saken.

Källor:
Peak ‘Fake News’: BuzzFeed, CNN Target Trump with Admittedly Unverifiable Russia ‘Memos’
The Day 4chan trolled neocons, intelligence agencies, and the mainstream media
Ryssland har känsliga uppgifter om Trump”-4chan trollar HELA mediavärlden, inkl. SV (Flashback)


  • Publicerad:
    2017-01-11 15:50