LÖGNPRESSEN. Syriens president Bashar al-Assad sågar västvärldens misslyckade etablissemangsmedia och kallar dem lögnare. För att få reda på sanningen föreslår han i stället att vi bör läsa alternativa medier.

Bashar al-Assad uppmanar västerlänningar att söka sanningen hos alternativ media.

Bashar al-Assad uppmanar västerlänningar att söka sanningen hos alternativ media.

I en nyligt genomförd intervju med franska reportrar proklamerade Syriens president Bashar al-Assad att västerländsk massmedia är ”misslyckade lögnare”. Han uppmanade i stället folket att söka efter sanningen på alternativ media, som han dessutom menade kan utgöra ett verktyg för att bekämpa västvärldens ljugande politiker.

— När de söker efter den här informationen kan de vara mer effektiva i att, ska vi kalla det, ta itu med regeringen, tipsade Assad.

Han uttalade sig också överlag väldigt kritiskt om olika ledare i västvärlden. Inte bara för att de inte hjälpt honom i kampen mot islamistiska terrorister utan snarare stött dem, utan också för att de för en dålig politik även i sina respektive hemländer. Han sa till exempel följande:

— I egenskap av fransk medborgare, känner du dig säkrare nu? Jag tror inte att svaret är ja. Invandringsproblematiken, har den gjort situationen i landet bättre? Jag tror att svaret är nej.

Assad står dessutom fast vid sommarens löfte om att det råder full amnesti för de islamister som strider för att få bort honom från makten. En strategi som han menar varit lyckad så här långt.

Se intervjun med president Assad nedan:


  • Publicerad:
    2017-01-12 20:50