MOTSTÅNDSRÖRELSEN. I helgen delade aktivister ut flygblad till allmänheten i Jönköping utanför ingångarna till köpcentret A6 samt Ikea. Lokal lögnmedia beskriver den civiliserade flygbladsutdelningen som en ”nazistattack”.

Det kanske är så här Arnstad ser "nazister"?

Lögnmedias fantasibild av aktivisterna som ”attackerade” A6-besökare i Jönköping.

Under lördagen passade några av Motståndsrörelsens aktivister på att dela ut flygblad till folket i Jönköping, utanför köpcentret A6 och Ikea, mitt i julhandeln. Flygbladsutdelningen, som uppskattades av de flesta Jönköpingsborna som fick ta del av budskapet, påstår lokal lögnmedia var en ”nazistattack”.

Jönköpingsposten påstår sig bland annat ha fått in uppgifter om att motståndsmännen ska ha betett sig ”aggressivt” mot flera A6-besökare när det egentligen var tvärtemot då en argsint kvinnlig meningsmotståndare spottade mot aktivisterna när en annan kvinna tackade för flygbladet som hon fått. Detta var dock enda gången som någon person i samband med flygbladsutdelningen var aggressiv.

Enligt JP:s ”uppgifter” ska aktivisternas påstådda ”aggressioner” har riktats mot de som av någon anledning inte ville ta emot flygblad. En person ska ha sagt till JP att om man ”knycklade ihop dem” så blev man både ”kallad för jävla kärring och fotograferad”.

Flygbladsutdelningen höll på i ungefär fyra timmar och redan efter ett par timmar anlände polisen då några lättkränkta individer ringt och klagat över att ”nazister” står och delar ut flygblad till allmänheten. Polisen uppträdde sig mycket förvirrat och letade febrilt efter eventuella tryckfrihetsbrott eller hets mot folkgrupp i flygbladet som delades ut dock utan att hitta något.

Istället beslutade man sig för att upprätta en anmälan om brott mot ordningslagen eftersom motståndsmännen ”höll en allmän sammankomst som inte var tillståndsgiven” fast att lagen inte kräver tillstånd för utdelning av flygblad på platser som allmänheten har tillgång till.

Motståndsrörelsen kommer att fortsätta dela ut flygblad till folket på allmänna platser oavsett vad yttrandefrihetshatande meningsmotståndare, tidningar eller poliser anser om saken.

Källor:
Nazistattack på A6 – polisinsats
Nazister delade ut flygblad mitt i julhandeln


  • Publicerad:
    2016-12-13 01:05