Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Hédi Fried har dött

Kom till Sverige 1945 Blev en nitisk propagandist.

Inre gränskontroll återinförs idag

”Hot mot allmänna ordningen och inre säkerheten” Regeringen hänvisar till kriget i Ukraina.

Upprepad skräckfärd i bussens bagageutrymme

Trafikoperatören: ”Ska inte kunna hända” Ser inget sätt att förhindra att det sker igen.

Barsebäcks ägare vill bygga ny kärnkraft

Del av Clean Energy Park Kan uppföras innan rivningen av gamla anläggningen är klar.

Karlatornet går om Turning Torso – blir Nordens högsta byggnad

Nordens högsta byggnad konstrueras i Göteborg Ska bli 245 meter hög.

Kraftig explosion i Solna: ”Kändes in till Stockholm”

Bottenvåningen blev helt söndersprängd i bostadshuset ”Funderar på att flytta ut till landet”.

Produktionsstopp vid Ringhals 4 – stora prisökningar

Kraftigt högre elpriser i södra Sverige Skador uppstod efter undehållsarbete.

Microsoft

Microsoft köper 130 hektar i Gävleborg

Storföretaget etablerar sig i Gävle och Sandviken Okänt vad marken ska användas till.

tandläkare

Sju års väntetid till tandläkaren i Västernorrland

Skulle skriva in sig hos Folktandvården i Kvissleby ”Då brast jag i skratt och frågade om hon skojade”

Exakt24 konfronterar IRM-

Exakt24 konfronterade IRM-”Henko” – blev hotade

Henko fick frågor om hotfulla uttalanden ”Kommer bajsa i din mun”.

Luleå

Lägenhet exploderade i Luleå

Lägenhetens yttervägg trycktes ut ”Någon har gjort någonting med någonting”, förklarar polisen.

Gravt synskadade svenskar förlorar sin färdtjänst efter 28 år

Plötsligt beviljas de inte färdtjänst trots att de är blinda ”Behov saknas”.

Konstnären Lars Vilks

Konstnären Lars Vilks död i trafikolycka

Frontalkrockade med lastbil utanför Markaryd Våldsam brand uppstod.

Riksdagsbyggnaden

De flesta coronarestriktioner tas bort

Samhället öppnar upp mer och mer Fritt fram för första maj-tåg. 

En brottsplats i Göteborg.

Jättesprängning i Göteborg – 20 till sjukhus

Tisdag morgon detonerades en bomb i centrala Göteborg Gängkriminella pekas ut som potentiella förövare.

Dieselpumpar

Chockhöjning på både el- och dieselpriser

El, diesel och livsmedel, alla priser skenar ”Drabbar konsumenten”.

“Ungdomsgäng” attackerade tågvärd och poliser

MÅNGKULTUREN. Herrljunga drabbades återigen av mångkulturen på lördagskvällen när ett ”stökigt ungdomsgäng” utövade våld mot tjänsteman.

Sverige har flest våldtäkter i världen efter det svarta Sydafrika

MÅNGKULTUREN. Den senaste statistiken visar att det begås 63 våldtäkter per 100 000 personer som uppehåller sig i Sverige. Det är mer än dubbelt så mycket som i världens tredje värsta land.

Rasfrämlingar misshandlade kvinna på kryckor

BROTT. I helgen som var misshandlade tre ”invandrarkillar” oprovocerat en kvinna med kryckor i centrala Simrishamn. Polisen söker nu efter vittnen.

Vice ordförande i Hässleholms kommunstyrelse “granskad” av Expo

HETSJAKT. Den 1 mars tillträdde sverigedemokraten Ulf Erlandsson posten som vice ordförande i Hässleholms kommunstyrelse. Idag, mindre än en vecka senare, publicerar svenskfientliga tidskriften Expo en intetsägande artikel om antalet delade texter från Fria tider på Ulf Erlandssons facebooksida i syfte att få honom utesluten ur Sverigedemokraterna.

Grovt kriminell rasfrämling vikarierade på förskola

GÖTEBORG. Det har uppdagats att en främlingsman i 20-årsåldern, som enligt polisen tillhör förgrundsfigurerna i den undre världen på Hisingen, haft jobb som timvikarie på en förskola i Torslanda. Tjänstgöringen avbröts när en polis, som har barn på den aktuella förskolan, slog larm.

“Stämningen var mycket hotfull”

JÖNKÖPING. Lördagen den 18 februari hade det återuppståndna Näste 7 bjudit in kamrater från närliggande nästen för en flygbladsutdelning på det röda Jönköpings gator och torg. Här kommer en fullständig rapport från lördagens offentliga aktivitet.

Nationalsocialistisk zon i Malmö!

MALMÖ. Under lördagen höll aktivister och partimedlemmar en offentlig aktion utanför köpcentret Emporia i Malmö för att visa Malmöborna att det finns en stark och sund kraft som vill göra den mångkulturella staden nordisk igen. Här kommer en kortare sammanfattning.

Lögnpressen: “Nazistattack på A6”

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. I helgen delade aktivister ut flygblad till allmänheten i Jönköping utanför ingångarna till köpcentret A6 samt Ikea. Lokal lögnmedia beskriver den civiliserade flygbladsutdelningen som en ”nazistattack”.

SD:are ifrågasätter “15-åring” – IRM skapar nytt drev

SVERIGEDEMOKRATERNA. Flera ledande personer inom Sverigedemokraterna ifrågasatte en ”15-årig pojkes” ålder på Twitter efter att ha sett TV4:s morgonprogram där en grupp med 15-åriga skolelever fick ställa frågor till utbildningsminister Gustav Fridolin. Nu riktas ytterligare ett mediedrev mot SD.

Stockholms politiker: Öppna era hem för nyanlända främlingar

STOCKHOLM. Under 2017 ska Stockholm ”berikas” med ytterligare 5460 främlingar. En stor majoritet av politikerna i huvudstaden anser att privatpersoner ska öppna sina hem för nyanlända främlingar, detta på grund av den bostadskris som råder. Det har upprättats en krisplan där även upphandling av hotellplatser ingår.

Anna Hagwall tvingas lämna sina politiska uppdrag

SVERIGEDEMOKRATERNA. Att begränsa judisk mediemakt över Sverige ”står i direkt strid med partiets politik”, skriver Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande.

Nära 3000 rasfrämlingar ska få bostad i Värmland under 2017

VÄRMLAND. Under nästa år ska 2724 nyanlända personer med främmande ursprung bosätta sig i Värmland enligt Migrationsverkets senaste prognos. Beräkningsmodellen som tagits fram om hur många som ska bosätta sig i länet är snillrikt framtaget utifrån befolkningsmängd, arbetsmarknad och tidigare invandring. Folkutbytet ska ske överallt och i en rasande takt.

Bostadsbolag struntar i överklaganden – bygger ockupationsbaser för rasfrämlingar

HELSINGBORG. När det handlar om att bygga nya ockupationsbaser för rasfrämlinger behöver ingen hänsyn tas till regler och processer. Helsingborgshem har mottagit flera överklaganden för sina modulhus som ska byggas i bland annat Mariastaden men som företaget struntar i och fortsätter sitt arbete med att byta ut det svenska folket.

Regeringen vill stärka systembolagets monopol

SVERIGE. Regeringen vill nu förbjuda distansförsäljning av alkohol, detta med hänvisning till att man vill stärka systembolagets försäljningsmonopol och ”skydda den svenska alkoholpolitiken”. Det hela bryter dock mot EU:s grundläggande princip.

Pojke utsattes för våldtäktsförsök

VÄSTERÅS. Under fredagskvällen blev en minderårig pojke indragen i ett buskage i närheten av några fotbollsplaner i Västerås. Pojken utsattes där för ett våldtäktsförsök. Gäringsmannen eftersöks nu av polis- och hundpatruller.

Ny rapport om mediekonsumtion: “Traditionell media överges”

SVERIGE. Enligt en ny rapport från Myndigheten för press, radio och tv har teknikutvecklingen banat väg för att mediekonsumtionen blir mer personligt anpassad. När befolkningen kan bestämma själva över sitt medieanvändande väljer många att överge traditionell media.

Tandvårdspersonal avstängd efter åldersbedömning av “ensamkommande”

VISBY. Efter att på eget bevåg åldersbedömt ett så kallat ensamkommande flyktingbarn stängs nu en anställd vid Folktandvården i Visby av från sin tjänst.

Stort slagsmål bland “ungdomar” på Gotland

BROTT. Ett stort slagsmål på Gotland med uppemot 20 inblandade “ungdomar” spårade ut. En person skadades allvarligt efter att han knivskurits i halsen.

Främling beväpnad med dildo misshandlade en 45-årig man – döms inte för mordförsök

MÅNGKULTUR. En utländsk man dömdes nyligen av Jönköpings tingsrätt för grov misshandel och olaga hot för att ha misshandlat och mordhotat en 45-årig man i Vaggeryd. Främlingen var beväpnad med bland annat en dildo.

Hovrätten friar invandrare – “kan ha uppfattat samlaget som frivilligt”

SVERIGE. Idag föll domen mot den invandrare som i april våldtog en 13årig flicka i Sjöhagaparken i Mariestad. Hovrätten ändrar domen från våldtäkt till sexuellt utnyttjande och menar på att det inte går att utesluta att invandraren uppfattade samlaget som frivilligt.

Fler timmar i matematik och teknik – idrotten ligger stilla

INRIKES. Regeringen vill lägga in fler timmar matematik och teknik i grundskolan. Fler betygsgrundande idrottstimmar är däremot något som Gustav Fridolin inte tror kommer göra att barnen rör på sig mer.

Sveriges BNP-tillväxt är den lägsta på tre år

EKONOMI. Sveriges bruttonationalprodukt (BNP) ökade endast med 0,3 procent under det andra kvartalet i år jämfört med det första kvartalet i år. Det är den lägsta tillväxttakten på tre år.

Närpolischef fördömer rikspolischefens uttalande om SD

INRIKES. Närpolischefen Anders Karlsson går till hårt angrepp mot rikspolischef Dan Eliasson och dennes uttalande om att han avgår ifall Sverigedemokraterna tar regeringsmakten år 2018.

Riksrevisorn avgår efter avslöjanden om korruption

INRIKES. Riksrevisor Susanne Ackum väljer nu att avgå då hon uppger att hon inte har fortsatt förtroende. Detta efter avslöjanden om korruption i Riksrevisionen.