GÖTEBORG. Det har uppdagats att en främlingsman i 20-årsåldern, som enligt polisen tillhör förgrundsfigurerna i den undre världen på Hisingen, haft jobb som timvikarie på en förskola i Torslanda. Tjänstgöringen avbröts när en polis, som har barn på den aktuella förskolan, slog larm.

Den mycket brottsaktiva rasfrämlingen är en av de ledande inom gängkonflikten i Biskopsgården och har enligt Erik Nord, högste chef för polisen i Storgöteborg, tydliga kopplingar till grov organiserad brottslighet i Biskopsgården. Han figurerar i flera utredningar rörande grov brottslighet och är dömd för förberedelse till mord.

Hur mannen hamnat på en kommunal förskola där det krävs utdrag ur belastningsregistret har Peter Johansson, sektorschef Utbildning och ansvarig för stadsdelens förskola och skola, inget tydligt svar på. Peter Johansson anger den mänskliga faktorn som förklaring och säger att belastningsregistret var ”på gång”:

– Vi hade en sällsynt stor brist på folk. Läget var ansträngt, mitt i VAB-ruari, och mannen kallades in. Men att personalen är sjuk ursäktar inte det som skett. Det har hänt och det är illa.

Det var tack vare att en polis, som var på förskolan för att hämta barn, kände igen mannen som anställningen avbröts efter endast en dag. Varför den grovt kriminella rasfrämlingen sökt jobb som vikarie inom förskolan är oklart men Lena Bjugård Bränfeldt, sektorchef Individ- och familjeomsorg, uppger att det skulle kunna vara en motprestation för att få bidrag.

Källa:
Ledande i gängkonflikten – vikarie på förskola


  • Publicerad:
    2017-03-07 21:40