SVERIGEDEMOKRATERNA. Flera ledande personer inom Sverigedemokraterna ifrågasatte en ”15-årig pojkes” ålder på Twitter efter att ha sett TV4:s morgonprogram där en grupp med 15-åriga skolelever fick ställa frågor till utbildningsminister Gustav Fridolin. Nu riktas ytterligare ett mediedrev mot SD.

15-aring

Den skäggige ”15-åringen” tillsammans med sina ”jämngamla” klasskompisar.

Det var under fredagens sändning av Nyhetsmorgon i TV4 som en grupp högstadieelever fick ställa frågor till utbildningsminister Gustav Fridolin. En av de femtonåriga eleverna visade sig se betydligt äldre ut än de andra eleverna. Detta fick sverigedemokraterna Kent Ekeroth och Jörgen Fogelklou att reagera varpå de tog en skärmdump från programmet och lade upp den på Twitter med rubriken ”klasskompisar?”.

Den anti-vita bloggen “Inte rasist, men…” ligger även denna gång bakom det mediedrev som nu riktas mot SD. Det hela tog sin fart efter att twitterinläggen följdes av en rad kommentarer som anspelade på elevens icke-svenska bakgrund och diskussioner om ålderstester.

IRM påstår även att man har tagit del av “15-åringens” betyg där hans personnummer förekommer, vilket tydligen ska visa på att han är född år 2001. Huruvida ”pojken” verkligen är 15 år eller inte tåls att spekulera kring då han ser ut att vara betydligt äldre.

Även sverigedemokraten Linus Bylund spred bilden i sociala medier men har nu plockat bort den efter att drevet satt igång. Bylund skriver sedan på sin Facebooksida att det finns ett behov av medicinska ålderstester. Juden Ekeroth som nu också tagit bort sina inlägg håller fast vid att åldersfusket bland migranter är ett stort problem.

— Utan att ha någon närmare kännedom om personerna i bilden var den humoristisk i ljuset av åldersfusket bland migranter som uppdagats och den osäkerhet beträffande ålder som ett naivt svenskt system medfört, skriver Ekeroth.

Fridolin tog väldigt illa vid sig efter det kommit till hans kännedom att SD:are ifrågasatt elevens påstådda ålder. Han har både ringt upp eleven och pratat med honom samt även erbjudit sig att komma till hans skola för att träffa honom och övriga elever.

— Så kallat vuxna människor spyr ut fördomar efter att ha sett men inte lyssnat på en niondeklassare som vågat sitta i TV och berätta om sin skolgång. I nästa andetag har samma så kallade vuxna mage att prata om ’svenska värderingar’. Jag säger: håll tyst och lyssna på barnen istället. Er rasism gör inget bra för Sverige. Ert hat har ingen plats i vare sig kommentarsfält eller riksdagen, påstår Fridolin.

Källa:
Sverigedemokrater hånar ung pojke i sociala medier


  • Publicerad:
    2016-10-23 21:50