POLITIK. Sverigedemokraten Kent Ekeroth lämnar posten som partiets internationella sekreterare. Detta efter Ekeroths senaste skandal då han hamnade i bråk vid en krogkö i Stockholm i november i fjol.

ekeroth

Sverigedemokraternas partistyrelse väljer nu att peta riksdagsledamoten Kent Ekeroth från posten som partiets internationella sekreterare. EU-parlamentarikern Peter Lundgren har utsetts till hans efterträdare på posten.  

För närvarande är Lundgren vice ordförande för Gruppen Frihet och direktdemokrati i Europa, som leds av UKIP:s före detta partiledare Nigel Farage. Lundgren kommenterar utmärkelsen på detta vis:

Vill passa på att tacka partiet för det förtroende jag visas, vill också tacka min företrädare på denna post Kent Ekeroth som skött denna uppgift föredömligt.

Ekeroth tog en så kallad timeout i november efter att han återigen hamnat i bråk när han besökt en krog vid Stureplan i Stockholm, där han ska ha utdelat ett knytnävsslag mot en man i krogkön. Förundersökningen som inleddes mot Ekeroth pågår fortfarande.

Källa:
Kent Ekeroth lämnar SD-post


  • Publicerad:
    2017-01-31 12:25