SVERIGEDEMOKRATERNA. Den skandalomsusade SD-politikern Kent Ekeroth hamnade under natten till torsdagen i ännu ett krogbråk på Stureplan och är nu polisanmäld för misshandel.

ekeroth

Det var under småtimmarna natten till idag, torsdag, som SD-politikern Kent Ekeroth befann sig tillsammans med en vän i kön till en Stureplansklubb. Av okänd anledning nekades de inträde. En man i kön ska då ha uttalat sig provocerande vilket ska ha föranlett att ett bråk med flera personer inblandade bröt ut.

Ekeroth hade under kvällen skydd av två SÄPO-vakter som fick omhänderta en okänd person som hade försökt attackera Ekeroth. Samtidigt ska ytterligare en okänd man då oprovocerat slagit Ekeroth i ansiktet, enligt honom själv. Den okände mannen hävdar att det var Ekeroth som ska ha gett honom ett knytnävsslag i ansiktet efter att han sagt något provocerande.

Situationen var utsatt och det hela var mycket obehagligt. Jag försvarade mig reflexmässigt genom att ge angriparen en lättare örfil tillbaka. Det blev lite distans mellan honom och mig och bråket avvärjdes. Efteråt kom polisen och verkade omhänderta flera av de som legat bakom angreppet mot mig”, skriver Ekeroth.

En anmälan om misshandel har upprättats samt en motanmälan om misshandel. Ingen person greps i samband med bråket. Bråket ska ha fångats på övervakningskameror men filmmaterialet är hemlighetsstämplat. Utredningen hanteras av Säkerhetspolisen (SÄPO) och har fått högsta säkerhetsklassning.

— Vi känner till att det har skett en incident med en skyddsperson. Vår personal var på plats och vidtog skyddsåtgärder. Vi har tagit över utredningen från polismyndigheten. Det ligger inom ramen för vårt uppdrag att hantera skyddet av den centrala statsledningen, säger Simon Bynert, pressekreterare på Säpo.

Detta är inte första gången som Ekeroth hamnar i bråk på krogen. Han har vid en rad tidigare tillfällen blivit utslängd från olika krogar och hamnat i bråk med meningsmotståndare.

Källa:
Kent Ekeroth polisanmäld efter bråk vid Stureplan


  • Publicerad:
    2016-11-24 11:50