SVERIGEDEMOKRATERNA. Interna mejl som Expressen kommit över visar att Sverigedemokraternas strategi efter den så kallade järnrörsskandalen gick ut på att offra Erik Almqvist för att kunna rädda kvar Kent Ekeroth i partiet.

Bonniertidningen Expressen har kommit över interna mejl från Sverigedemokraterna som visar att partiets strategi efter ”järnrörsskandalen” var att offra riksdagsmannen Erik Almqvist för att kunna rädda den sionistiske juden Kent Ekeroth. Den 17 november 2012 skrev Martin Kinnunen i ett mejl som bland annat skickades till Jimmie Åkesson hur partiets strategi för att hantera den negativa publiciteten såg ut:

Vi har använt oss av Erik och kritiserat honom stenhårt med värderingsargument för att försöka rädda Kent så att rädda kvar bägge i riksdagen känns utsiktslöst om vi ska kunna behålla någon slags trovärdighet. Jag uppfattade det som att alla var eniga kring detta igår.

Kinnunen, som är riksdagsledamot för SD och partiets pressekreterare, är för närvarande misstänkt för ekobrottslighet och det är i koppling till detta som Expressen läcker SD-mejl som visar att partiet var tvungen att ekonomiskt kompensera Almqvist för att han skulle lämna riksdagen efter järnrörsskandalen.

Det var även Expressen som avslöjade själva järnrörsskandalen efter att de kommit över en film från händelsen som filmats av Ekeroth.

Källa:
Almqvists pengakrav efter järnrörsskandalen


  • Publicerad:
    2016-01-19 16:30