Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Åkesson föreslår SD+M-regering i debattartikel

Av Redaktionen, 2016-01-23
redaktionen@nordfront.se

POLITIK. Sverigedemokraterna har publicerat en debattartikel som i princip är en utsträckt hand till Moderaterna där SD föreslår att de två partierna borde bilda regering efter nästa val.

jimmeakesson

Det är med anledning av den senaste opinionsundersökningen från Yougov, där Sverigedemokraterna blev Sveriges största riksdagsparti och fick större stöd än den nuvarande regeringens två partier tillsammans, som SD nu sträcker ut handen till Moderaterna.

I en debattartikel som publicerades igår skriver partiledare Jimmie Åkesson och Oscar Sjöstedt, partiets ekonomisk-politiske talesperson, att det enligt resultatet i den nya undersökningen ”finns ett potentiellt regeringsunderlag bestående av SD och M som alltså samlar egen majoritet”. De två skribenterna skriver att de kan tänka sig att kompromissa med sin politik för att få samarbeta med Moderaterna:

En sådan konstellation skulle alltså enkelt röstas igenom av riksdagen samt få igenom sina budgetpropositioner och övriga förslag utan problem. Finns det då tillräckligt med sakpolitisk närhet för ett framgångsrikt samarbete? Vår bedömning är att så är fallet. Vi skiljer oss ganska kraftigt i en del utrikespolitiska spörsmål, såsom synen på EU och NATO, men detta är frågor som ändå kommer att avgöras i eventuella framtida folkomröstningar. Vi har noterat hur M har tagit flera steg i rätt riktning på invandringsområdet, nu senast vad gäller begränsningen av tillgång till välfärd för vissa grupper av immigranter. Vi vill givetvis ta fler steg än så, men utvecklingen går definitivt i rätt riktning. Vår bedömning är att M:s mer ansvarsfulla inriktning gör att en kompromiss är möjlig.

Åkesson vill alltså samregera med ett parti som fram tills nyligen leddes av invandringsextremisten Fredrik Reinfeldt som sagt att ”ursvenskt är bara barbariet”, att Sverige har plats för mer ”flyktingar” samt att svenskarna ska öppna sina hjärtan och plånböcker. SD kallar detta för att vara ”pragmatiska” och ”ansvarstagande”:

Vi är ett pragmatiskt och ansvarstagande parti. Vi förstår att man inte får gehör för hela sin politik om man inte samlar en egen majoritet.

Källa:
Åkesson: SD och M får majoritet – nu skulle vi kunna styra landet


  • Publicerad:
    2016-01-23 01:05