POLITIK. Allmänheten har nu större förtroende för SD-ledaren Jimmie Åkesson än statsminister Stefan Löfven.

jimmie_åkesson_kackerlacka

Trots att den svenskfientliga median i Sverige bedrivit hetspropaganda mot SD – som t.ex. kan ses på den här bilden som publicerades i en ledarartikel i Länstidningen Östersund – har Jimmie Åkesson nu högre förtroende hos allmänheten än Sveriges statsminister.

Det är en ny mätning från Aftonbladet/Inizio som visar att Jimmie Åkesson (SD) har större förtroende hos de svenska väljarna än statsminister Stefan Löfven (S). 30 procent av de tillfrågade uppger att de har stort eller mycket stort förtroende för Åkesson, motsvarande siffra för Löfven är 29 procent. Hos Sverigedemokraternas väljare har 92 procent stort eller mycket stort förtroende för Åkesson.

Undersökningen visar också att vilken partiledare väljarna har förtroende för varierar bland män och kvinnor. ”Männen har störst förtroende för SD-ledaren Jimmie Åkesson, kvinnorna för Jonas Sjöstedt (V) medan den yngsta väljargruppen sätter Annie Lööf (C) överst”, skriver Aftonbladet som också menar att den nya mätningen ”är ytterligare ett tecken på att regeringen befinner sig i ett mycket prekärt läge”.

Högst förtroende i mätningen fick centerledaren Annie Lööf med 34 procent. Samtidigt uppger 30 procent att de inte har något förtroende alls för Lööf.

Förutom Lööf kom även Jan Björklund (L) och Anna Kinberg Batra (M) före Åkesson som idag alltså är den fjärde mest förtroendeingivande partiledaren i Sverige.

Källa:
SD-smocka mot Löfven


  • Publicerad:
    2016-01-03 00:40