Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.
Joe Biden

75% av demokratiska väljare vill ha bort Biden

Tre fjärdedelar vill se en annan kandidat för Demokraterna nästa presidentval Endast en folkvald president har nekats nomineringen i USA:s historia.

Moderat tidning spår: Identitetspolitik istället för arbetarpolitik blir V:s fall

POLITIK. I en ledarkrönika i Norrköpings Tidningar hävdas att Vänsterpartiet nu kastar bort de allra sista resterna av sin ursprungliga ideologi. Jämförelse görs med Demokraterna i USA, där det till skillnad från i Vänsterpartiet finns någon som driver en mer klassiskt socialistisk linje.

Förtroendet för politiker rasar

OPINION. 75 procent av väljarna har fått ett minskat förtroende för politiker den senaste tiden. Och mest föraktade är centerpartister och liberaler, som av de andra partiernas väljare utsetts till de nya miljöpartisterna. Missnöjet är även stort med att det politiska systemet ständigt ger extremistiska partier som Centerpartiet och Miljöpartiet den avgörande makten i Sverige.

Ungdomar ifrågasätter demokratin

INRIKES. Allt färre ungdomar sympatiserar med riksdagspartierna. Enligt forskare beror detta på att ”demokratin” (demokraturen) nu ifrågasätts, skriver Fjällsjö Nyheter.

Global opinionsundersökning: “Demokratier” företräder inte folkets intressen

OPINION. I en omfattande internationell opinionsundersökning visar det sig att folket i så kallade demokratier inte anser att deras regeringar företräder deras intressen. Istället är det i de så kallade icke-demokratierna som folket upplever en korrelation mellan deras egen vilja och den förda politiken.

Allt fler svenskar negativa till att ta emot “flyktingar”

OPINION. En ny mätning från SOM-institutet visar att varannan svensk vill minska volymerna vad gäller mottagandet av så kallade flyktingar.

Nästan hälften av européerna har invandringskritiska och nationalistiska åsikter

EUROPA. Nära hälften av Europas befolkning är kritiska till EU och invandring. Detta enligt en undersökning gjord av marknadsundersökningsföretaget YouGov. De konstaterar också att den gamla politiska kampen mellan vänster och höger minskar i betydelse jämfört med kampen mellan nationalism och globalism.

Ny mätning: SD blir näst största parti och Liberalerna hamnar under riksdagsspärren

OPINION. I en ny mätning från Yougov framgår det att Sverigedemokraterna blir Sveriges näst största parti och att Liberalerna inte hade kommit in i riksdagen om det vore val idag. Miljöpartiet hamnar också under riksdagsspärren.

Ryska folket minst intresserade av att ta emot “flyktingar”

OPINION. Enligt en undersökning från Amnesty International som jämför opinionen i olika länder är ryska folket minst positiva till att ta emot påstådda flyktingar.

Hälften av israelerna vill utvisa alla araber ur Israel – 79% är för raslig diskriminering

JUDISK RASISM. En ny undersökning visar att hälften av judarna i Israel vill utvisa alla araber ur landet. Hela 79 procent är också positiva till raslig diskriminering som ger judar förmåner i Israel jämfört med andra folkgrupper.

Förtroendet för “gammelmedia” minskar

OPINION. Förtroendet för ”gammelmedia” och journalister i allmänhet minskar allt mer visar en ny undersökning från Edelman Trust Barometer. Samtidigt ökar förtroendet för sökmotorer.

SD större än regeringen!

OPINION. Sverigedemokraterna får ännu ett rekordstöd i en ny opinionsmätning. Denna gången är man större än regeringen själva och blir på så vis Sveriges största politiska parti enligt undersökningen.

Allmänheten har större förtroende för Jimmie Åkesson än statsministern

POLITIK. Allmänheten har nu större förtroende för SD-ledaren Jimmie Åkesson än statsminister Stefan Löfven.

SD största parti bland LO-medlemmar enligt Sifo

OPINION. SD går starkt framåt i en nyligen genomförd opinionsundersökning från Svenska Dagbladet och Sifo och går om Socialdemokraterna som största parti bland LO-medlemmar.

SD fortsatt största parti i ny mätning

OPINION. Sverigedemokraterna fortsätter att vara landets största parti i en ny mätning gjord av Yougov. I samma mätning får Miljöpartiet sin lägsta siffra sedan riksdagsvalet.

SD slår nytt rekord i opinionsundersökning

OPINION. Sverigedemokraterna slår ännu ett nytt rekord i en färsk opinionsundersökning denna gången framtagen av Sentio. Även här blir man Sveriges största parti.

Fler svenskar vill ta emot färre asylsökare

OPINION. En ny undersökning visar att den invandringskritiska opinionen som vill minska mängden asylsökare till Sverige ökar kraftigt. På bara en månad har 12 procent anslutit sig till denna ståndpunkt.

Missnöjet med regeringen ökar kraftigt

INRIKES. Enligt en ny opinionsundersökning från DN/Ipsos så ökar missnöjet med den nuvarande regeringen kraftigt. Samtidigt ökar inte förtroendet för Alliansen något nämnvärt.

Fler svenskar är less på invandringen enligt undersökning

SVERIGE. Ett marknadsundersökningsföretag har nyligen gjort en undersökning angående hur invånarna i olika länder ställer sig till invandringen. Enligt undersökningen så har missnöjet mot invandringen ökat med tio procent.

“Bilden av Sverigedemokraterna förändras”

POLITIK. Runt hälften av Alliansens väljare vill ha ett samarbete med Sverigedemokraterna visar en ny undersökning. Samtidigt menar statsvetare att det är SD:s massuteslutningar och arbete mot att bli ”rumsrena” som ligger bakom opinionen.