OPINION. Sverigedemokraterna slår ännu ett nytt rekord i en färsk opinionsundersökning denna gången framtagen av Sentio. Även här blir man Sveriges största parti.

I en färsk opinionsundersökning gjord av Sentio får Sverigedemokraterna 26,8 procent vilket innebär att partiet tar platsen som Sverige största parti. Resultatet är det högsta någonsin i en opinionsmätning av framtagen av Sentio.

Samtidigt som Sverigedemokraterna går starkt framåt så rasar Socialdemokraternas väljarstöd. Endast 22 procent av de tillfrågade skulle rösta på partiet om det vore val idag. Detta är en minskning med hela nio procentenheter jämfört med valresultatet förra året.

Moderaterna i sin tur får 19,3 procent av de tillfrågades stöd, vilket är den sämsta noteringen för M i en Sentiomätning sedan 2008. Centerpartiet ökar dock och får ett stöd på 7,4 procent. Men för Kristdemokraterna går det betydligt sämre då partiet fortfarande ligger under riksdagsspärren med 2,9 procent.

Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen Mattias Karlsson gläds över resultatet i opinionsundersökningen och säger att resultatet hade möjliggjort ”långtgående förbättringar av samhället på många områden” om mätningen skulle vara det riktiga valresultatet.

— Det är helt fantastiska siffror som hade möjliggjort långtgående förbättringar av samhället på många områden ifall de skulle omsättas i verkligt valresultat, säger Karlsson.

Källa:
All time high för SD – 26,8 procent i Nyheter Idag/Sentios opinionsmätning


  • Publicerad:
    2015-11-13 00:55