POLITIK. Fackorganisationen LO har lagt sina medlemmars pengar på negativ propaganda om SD. Nu svarar partiet LO med en informationsfilm.

Stödet för Sverigedemokraterna har ökat och partiet är nu näst störst bland LO-förbundets medlemmar. Fackförbundet har dock gjort mycket för att försöka motarbeta utvecklingen bland medlemmarna och nyligen lanserade man ytterligare en kampanj mot SD. Bland annat med filmer på sociala medier som ska visa hur arbetarfientligt Sverigedemokraterna är.

Kampanjen föll dock inte i god jord hos medlemmarna där en del är kritiska till förbundets agerande.

— Jag tycker inte att det är bra. Det behöver diskuteras ordentligt. Som det ser ut idag med flyktingpolitiken så måste den diskuteras, och då går det inte att hålla på och vända ryggen till folk, säger medlemmen Stefan Björklund.

Sverigedemokraterna har svarat på LO:s kampanj och menar att fackförbundet är så inkompetent att det inte ens kan läsa en budgetmotion korrekt.

”LO påstår att vi skulle göra välfärdsbesparingar i kommunerna på hela 90 miljarder kronor. Så är självklart inte fallet, till skillnad mot LO tycker vi om Sverige – på riktigt.

I följande video förklarar vi för LO:s fackpampar och proffstyckare hur den sverigedemokratiska budgeten hänger ihop (vilket inte regeringens gör)”, skriver Sverigedemokraterna på sin hemsida.

Källa:
LO kampanjar mot SD bland egna medlemmarna


  • Publicerad:
    2015-11-09 19:45