POLITIK. Det har under en tid delats ut flygblad på den grekiska ön Lesbos där invandrare uppmanas att överge tanken på att komma till Sverige. Sverigedemokraterna berättar nu att det är de som ligger bakom kampanjen och att man satsar miljoner på att minska invandringen.

Welcome_sweden

Klicka för hela bilden.

Flygblad som varnar för att åka till Sverige har delats ut på den grekiska ön Lesbos. Sverigedemokraterna säger nu att det är partiet som ligger bakom flygbladen och att det är en del i en större kampanj.

— Vi gick ut för några veckor sedan med att vi skulle kampanja ute i hela Europa. Det här är en del i den kampanjen. Vi är på plats i sex länder på cirka 17-18 platser. Men det ändras löpande. Vi delar ut flygblad och informerar om Sverige, vad som gäller i Sverige i dag och vad som väntar där, säger SD:s kommunikationschef Joakim Wallerstein.

Vidare menar han att det pågår en jättesatsning och att man kommer att lägga miljontals kronor på att minska invandringen till landet.

— Vi kommer också att köpa rätt mycket utrymme i media, i tv och tidningar utanför Europa. Målet är att det ska nå folk innan de börjar åka.

Flygbladet har retat upp så kallade hjälparbetare som är på plats i Grekland för att locka invandrare till Sverige.

Flygblad_SD

Klicka för större bild.

Sverigedemokraternas Mattias Karlsson har kommenterat partiets val att dela ut flygblad och göra andra förebyggande satsningar i utlandet. Se klippet nedan:


  • Publicerad:
    2015-11-09 19:25