ÖSTERSUND. En SD-politiker i Östersund klädde ut sig till tiggare och menar att det är så svenskarna kommer leva i framtiden om inte invandringen stoppas. Aktionen är enligt kvinnan ett led i SD:s kampanj för en folkomröstning om invandringen.

Det var den kvinnliga SD-politikern Monessa Erenbo som klädde ut sig till tiggare under aktionen som genomfördes tidigare idag i centrala Östersund.

— Vi vill visa en framtida människa som lever i slummen. Vi tror vi lever i trygghet men det är hit vi är på väg, säger Erenbo till lokalmedia.

En annan SD-politiker som deltog i aktionen säger att de kanske tog i lite men att det är halloween och då får man klä ut sig. Sverigedemokraterna berättar också att aktionen var ett led i deras kampanj för att få tillstånd en folkomröstning om invandringen.

Aktionen har retat upp de andra partierna i Östersund.

— Det är lite omoget av politiker som är förtroendevalda att klä ut sig på det här viset och försöka göra något spektakulärt av en otroligt allvarlig och viktig fråga. Det är dålig stil, säger kommunalrådet Anders Edvinsson (S).

Erenbo fick tidigare sparken från sitt jobb som nämndeman då hon förekom i belastningsregistret. Peter Johansson som är ordförande för Sverigedemokraterna i Östersund vill inte ta ställning till aktionen som Erenbo och andra sverigedemokrater genomförde tidigare idag när media kontaktar honom utan säger att han inte kände till aktionen.

Källa:
SD-politiker i Östersunds kommun klädde ut sig till tiggare

 


  • Publicerad:
    2015-10-31 23:20