Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Kungsbacka vill införa tillståndskrav för tiggare

MÅNGKULTUREN. Det kan bli stopp för oreglerat tiggande i Kungsbacka om länsstyrelsen anser att de nya kraven kan införas.

“Rumänsk” tiggare har dömts för tiggeri i Danmark

TIGGERIET. I Danmark har det sedan en tid tillbaka varit förbjudet att livnära sig tiggeri men först nu har den första domen fallit mot en tiggare.

De zigenska tiggarna från Östeuropa möter hårdare tider

TIGGERIET. Zigenarna från Östeuropa som befinner sig i Sverige för att livnära sig på det organiserade tiggeriet medger att det blivit allt svårare att få sitt bedrägliga leverne att gå runt.

Zigenare misshandlade man med golfklubba

TIGGERIET. En man i Tranås blev grovt misshandlad av tre zigenska män efter att en dispyt uppstått med deras zigenarkärringar. Nu döms de tre männen till fängelse, skadestånd samt utvisning.

Mindre pengar till tiggarna

INRIKES. Svenskar har blivit mindre benägna att sänka pengar till tiggare. En anledning ska vara att vi har blivit så vana att se tiggarna att vi väljer att sluta ge dem pengar.

SD-politiker klädde ut sig till tiggare

ÖSTERSUND. En SD-politiker i Östersund klädde ut sig till tiggare och menar att det är så svenskarna kommer leva i framtiden om inte invandringen stoppas. Aktionen är enligt kvinnan ett led i SD:s kampanj för en folkomröstning om invandringen.

Polisen i Ludvika vill inte stoppa tiggeriet

LUDVIKA. Polisen i Ludvika kan inte bekämpa tiggeriet enligt en polisman som uttalat sig i lokalmedia om Pär Öbergs motion.

Tiggare tjänade inte tillräckligt med pengar – lämnades på E4:an av sin chef

SUNDSVALL. Natten mot idag hittade polisen en tiggare som gick mitt på E4:an strax utanför Sundsvall. Mannen uppger att hans chef dumpade honom mitt på vägen då han tjänade för lite pengar på sitt tiggande.

“EU-migranter” ockuperar parkeringsplats

INRIKES. ”EU-migranter” i Lund har bosatt sig på en hyrd parkering, trots att de flera gånger blivit tillsagda att flytta så har de inte lämnat platsen. Nu har de företag som hyr parkeringsplatsen tröttnat och säger att om kommunen inget gör så kommer de att lämna Lund.

SVT: Många vill ligga med tiggare

SVERIGE. SVT har granskat tiggeriet och hittat ett stort samhällsproblem – tiggare erbjuds pengar i utbyte mot sex.

Rumänsk zigenare: “Tiggeriet är ett yrke”

TIGGERIET. Enligt Rumäniens blivande vice minister för EU-fonder, som själv är rom, är tiggeriet ett respektabelt yrke som ingen borde skämmas för. Romer som reser till bland annat Sverige för att tigga jämför han med vanliga jobbresor.

LÄSARBILD: Motståndsrörelsen VS tiggare

SVERIGE. Vad väljer du, Motståndsrörelsen eller tiggare?

Kraftig ökning av antalet tältläger i Stockholm

STOCKHOLM. Antalet tältläger ökar kraftigt i södra Stockholm och påverkar allt mer svenskarnas liv. I spåren av boplatserna syns, nedskräpning och vandalisering och allt fler boende hör av sig till kommunerna och uttrycker både oro och irritation.

87 miljoner kronor ska ge tiggarna bättre “samhällsorientering”

TIGGERIET. EU och regeringen storsatsar på tiggarna och skjuter till 87 miljoner kronor till ett projekt som ska ge dessa bättre ”samhällsorientering”.