TIGGERIET. En man i Tranås blev grovt misshandlad av tre zigenska män efter att en dispyt uppstått med deras zigenarkärringar. Nu döms de tre männen till fängelse, skadestånd samt utvisning.

Illustrationsbild. Zigenarkvinnorna på bilden har inget med texten att göra.

I mars i år passerade en man två kvinnliga tiggare i närheten av Systembolaget i Tranås centrum och enligt kvinnorna ska mannen ha trakasserat dem bland annat genom att ha tafsat, försökt att köpa sex samt ha misshandlat dem. Mannen hävdade att han inte rört kvinnorna och absolut inte försökt köpa sex av dem. Det enda han gjorde var att säga ”stick” eller något liknande när de försökte tigga pengar av honom.

Han hade gått vidare in till annan butik och kvinnorna hade då passat på att hämta tre manliga anhöriga, två i 20-års åldern och en 40-års åldern. De tre männen var beväpnade med diverse tillhyggen och började jaga mannen när han återigen passerade dem. Han blev attackerad och grovt misshandlad, bland annat blev han slagen i huvudet med en golfklubba.

Alla tre männen dömdes i Eksjö tingsrätt för grov misshandel, där fängelsestraffen varierade mellan 9-18 månader. Samtliga döms även till utvisning och att tillsammans betala 23 000 kronor i skadestånd till offret.

Förundersökningen rörande det brott som kvinnorna påstår sig ha blivit utsatta för har lagts ner i brist på bevis.

Källa:
Hamnade i bråk med tiggare vid Systembolaget – blev brutalt nedslagen


  • Publicerad:
    2017-05-14 23:00