UTRIKES. Invandraren som greps för att ha sparkat ner en tysk kvinna för en trapp är en bulgarisk tiggare från kåkstaden Maksuda i Varna.

svetoslav

Nordfront har tidigare rapporterat om hur en ung tysk kvinna blev nersparkad för en trapp i Berlins tunnelbana av en invandrare som var i sällskap med tre andra personer. Ett klipp från övervakningskamera visar hur mannen helt oprovocerat går till attack bakom kvinnan och sparkar ner henne och går därefter  helt oberörd från platsen.

Gärningsmannen har nu gripits och han har identifierats som 27-årige Svetoslav Stoykov från Bulgarien. De övriga i sällskapet ska ha varit Stoykovs två bröder samt deras kamrat. Enligt bulgarisk media ska männen vara romer som är bosatta i kåkstaden Maksuda i Varna.

Stoykov ska vara ökänd av den den bulgariska polisen, bland annat för stöld och rån. Den tyska polisen utfärdade i torsdags en efterlysning av Stoykov men de befarade att han flytt hem tillbaka till Bulgarien och gömde sig i någon av kåkstäderna där. I lördags kunde han dock gripas när han återvände till Berlin.

Svetoslav Stoykov riskerar nu upp till tio års fängelse för mordförsök. Polisen menar att han borde ha insett att kvinnan kunde ha dött av fallet.

Källor:
Berlin police arrest suspect who kicked woman down subway stairs
Roma with bulgarian passport busted for kicking German down stairs


  • Publicerad:
    2016-12-18 17:05