TIGGERI. Sverigedemokraterna i Skellefteå gick tidigare i veckan ut med att man vill se ett förbud av tiggeri i vissa delar av staden. Nu tar Moderaterna efter och öppnar upp för ett lokalt tiggeriförbud.

Tiggande zigenare har blivit en allt vanligare syn på Sveriges gator under de senaste åren. Senast i raden av kommuner att diskutera ett tiggeriförbud är Skellefteå.

På många håll i landet har moderata lokalpolitiker börjat motionera om lokala tiggeriförbud, något som partiet beslutade att göra redan 2015.

I Skellefteå kommun gick Sverigedemokraterna tidigare i veckan ut med att man ville införa tiggeriförbud på vissa platser i staden, framförallt i centrum och på handelsområdet Solbacken.

Nu meddelar även Moderaterna i Skellefteå att de är öppna för att se över ifall det går att införa ett lokalt tiggeriförbud.

”Redan 2015 tog Moderaterna ställning för att lokala förbud mot tiggeri bör införas på de platser där det kan styrkas och ge grund för att upprätthålla den allmänna ordningen. Om det finns ett lokalt behov utifrån ett ordningsperspektiv är vi moderater beredda att se över ordningsföreskrifterna”, skriver oppositionsrådet Andreas Löwenhöök (M) i ett pressmeddelande.

På lokaltidningen Norrans hemsida har man med anledning av Moderaternas förslag en omröstning, där läsarna får svara på frågan ”Hur ser du på tiggeriet i Skellefteå?”. I skrivande stund har en betydande majoritet på 79 procent svarat ”Det borde förbjudas överallt.”

Skärmdump: norran.se.

Källa:
Efter SD:s utspel – Moderaterna i Skellefteå öppnar för ett lokalt tiggeriförbud


  • Publicerad:
    2017-09-29 06:00