INRIKES. Moderaternas ledare Ulf Kristersson vill göra upp med regeringen om att införa ett nationellt förbud mot det organiserade tiggeriet i Sverige.

Moderaterna vill göra upp om tiggeriförbud.

Moderaternas ledare Ulf Kristersson väljer nu att sträcka ut handen till Stefan Löfven för att göra upp om det organiserade tiggeriet i Sverige. Kristersson hoppas på att kunna komma överens och lösa tiggerifrågan redan före valet.

–Vi är beredda att hjälpa till att hitta en bra politisk kompromiss som gör att vi gemensamt kan förbjuda tiggeriet i Sverige, säger Kristersson till Aftonbladet i en intervju.

Kristersson menar att M och S/MP-regeringen skulle kunna lösa frågan.

–Jag tycker att det finns flera dimensioner i den här frågan. Men man ser också alla de problem som följer i tiggeriets spår, hur människor utnyttjas och den kriminalitet som sprider sig. Vi måste stoppa tiggeriet, det är inte värdigt i Sverige. Då tror jag att man ska ta ett gemensamt politiskt ansvar för detta så att vi gör det som är rätt, säger Kristersson till Aftonbladet.

Enligt en undersökning av Svenska Dagbladet vill Socialdemokraterna inte se ett nationellt tiggeriförbud i Sverige. Nio av tio lokala S-toppar i Svenska Dagbladets enkät, totalt 76 kommunstyrelseordföranden, vill inte se ett förbud mot det organiserade tiggeriet.

Källor:
Nio av tio S-toppar: ”Förbjud inte tiggeri, Löfven”
Kristersson vill göra upp med Löfven om tiggeriet


  • Publicerad:
    2017-12-09 20:00