SMÅLAND. Två svenska kvinnor har tröttnat på tiggeriet och har själva börjat tigga för att konkurrera ut de lokala ”EU-migranterna”. Pengarna vill de skänka till svenska åldringar men kommunen vägrar ta emot pengarna.

I Mönsterås i Småland har två kvinnor valt att ge de sedvanliga tiggarna konkurrens genom att själva börja tigga.

Syftet uppges vara att motverka organiserad brottslighet och att hjälpa kommunens åldringar som ideligen utsätts för olika former av besparingar.

Polisen har försökt sätta käppar i hjulen genom att förbjuda de två kvinnorna att använda tiggarplakat medan de sedvanliga tiggarna får göra detta obehindrat.

Claus Kempe, informationschef för kommunen, uppger dock att han inte vill veta av pengarna.

Viktor Banke.

Viktor Banke.

Samtidigt undergrävs tilltaget av en migrationsjurist från Stockholm vid namn Viktor Banke, som även är skribent på vänstersajten Politism. Denne har som svar på kvinnornas aktion startat en insamling till förmån för Mönsterås utländska tiggare och har nu samlat ihop över 19 000 kronor.

— Jag tycker att det är viktigt att visa EU-migranterna att det finns ett helt annat land, att det finns väldigt mycket positiv kraft och att det som manifesteras inte bara är negativt. Att de inte är i vägen på något sätt, säger Banke.

Dessa pengar kommer att skänkas till ”EU-migranterna” via lokala hjälporganisationer och sannolikt lär inte tiggarna få några incitament att lämna staden i och med detta.

Källa:
Samlade in 19 000 till tiggare på tre timmar
Relaterad artikel:
Grisfarm planeras mot nytt asylboende


  • Publicerad:
    2015-05-07 16:58