MALMÖ. Flera så kallade tiggare hade låst in sina ägodelar i ett förvaringsskåp som tillhörde en ICA-butik i Malmö. Samma förvaringsskåp var butiken tvungna att ta bort på grund av sanitetsproblem.

De så kallade tiggarna upptäckte på söndag förmiddag att skåpen med deras saker i hade plockats bort och att allt som fanns i skåpen hade kastats. Polisen blev kallad till platsen på grund av att situationen blev kaotisk.Förvaringsskåpen är till för att användas tillfälligt men många använder skåpen under längre perioder. I flera år har butiken försökt få kontroll över användandet av förvaringsskåpen men har nu gett upp. Peter Åkesson som äger butiken fick ett samtal från sin jourpersonal, de berättade för honom att de hade tagit bort skåpen på grund av sanitetsproblem.

– Det var endast fyra av cirka 24 skåp som var lediga och flera av dem hade matrester inuti. Vi har försökt hitta lösningar på detta under en längre tid och har nu gett upp istället, säger Åkesson.

Lina Andersson, som ingår i ett nätverk som bland annat hjälper zigenarna med tolkning, menar att butiken borde ha skrivit en flerspråkig varningstext om att det inte är riskfritt att använda skåpen på fel sätt.

Efter butikens tilltag hjälpte hon zigenarna med att skriva en lista på vad som hade kastats och sedan gjordes en polisanmälan mot butiken. Polisen har dock beslutat att inte inleda en förundersökning.

Källa:
Ica-butiken slängde allt de hade


  • Publicerad:
    2015-06-23 17:20