Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Kalla Fakta: Zigenska tiggare har ökat med 60 procent

Av Redaktionen, 2015-05-12
redaktionen@nordfront.se

SVERIGE. Antalet ”fattiga EU-migranter” som tigger på svenska gator har ökat med närmare 60 procent det senaste året. Detta enligt en kartläggning som TV:s Kalla Fakta har gjort.

Antalet tiggande zigenare har ökat med 59 procent det senaste året, uppger Kalla Fakta som i samarbete med TV4-nyheterna frågat Sveriges kommuner. Det enligt TV4 sammanlagda antalet EU-migranter som tigger i Sverige, 3808, motsvarar ungefär siffran mellan 3 400 och 4 100 personer som SVT uppgav nyligen.

Reportaget kommer att sändas ikväll och ska bland annat behandla den kriminella verksamhet som omger tiggeriet, något som media under många år förnekat förekomsten av.

Enligt Kalla Fakta är det enskilda kriminella som står bakom ”den hänsynslösa exploateringen av de mest utsatta EU-migranterna” och som ”tvingar” tiggarna att tigga.

Men också Sverige står bakom exploateringen enligt Kalla Fakta: ”De har mötts av en verklighet där människor fråntas sina pass, sin värdighet och sina drömmar om ett bättre liv i Sverige.”

Programmet sänds ikväll klockan 21:00.

Källor:
Kalla fakta granskar exploateringen av fattiga EU-migranter
Kraftig ökning av fattiga EU-migranter


  • Publicerad:
    2015-05-12 11:20