Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Frälsningsarmén på Kungsholmen expanderar – tar emot 100 “EU-migranter” per dag

STOCKHOLM. Frälsningsarmén på Kungsholmen vill nu expandera sin verksamhet, specifikt för att kunna ta hand om så kallade EU-migranter. Samtidigt ökar antalet hemlösa svenskar i huvudstaden, som redan bortprioriteras av myndigheter.

Bibliotek kritiseras – vill inte ge zigenare lånekort

INRIKES. Stadsbiblioteket i Karlstad har kritiserats för att de inte vill låna ut böcker till zigenare. Bibliotekschefen menar bland annat på att dessa inte har någon hemadress vilket försvårar låneprocessen samt att de varken kan prata eller skriva på svenska.

De zigenska tiggarna i Kungsbacka börjar bli allt mer aggressiva

BROTT. De zigenska tiggarna som sitter utanför Ica Maxi butiken i Kungsbacka har börjat att uppträda allt mer aggressivt mot kunderna till butiken.

Tiggare attackerades utanför Icabutik

BROTT. Fyra eller fem personer med tillhyggen attackerade under morgonen tre tiggare utanför en Icabutik i Jörlanda utanför Stenungsund. Gärningsmännen flydde sedan från platsen i en svart skåpbil.

Organisation erbjuder “EU-medborgare” gratis sjukvård

MALMÖ. ”EU-migranter” som befinner sig i Malmö kan nu räkna med gratis sjukvård när den ideella organisationen Läkare i världen, kommer färdas med en buss runt om i staden och fungera som en mobil vårdcentral.

Nytt lagförslag förenklar avlägsnande av tiggarläger

INRIKES. Ett nytt lagförslag underlättar för markägare att bli av med tiggare som slagit upp illegala läger. Kronofogdens nuvarande regler är inte anpassade för de så kallade EU-migranterna som väller in i landet och sätter upp olovliga bosättningar.

Kommun ger gratisresor till zigenare

INRIKES. Helsingborgs kommun har beslutat att stänga Stenbrogårdens camping för zigenare, därför delar man nu ut gratisresor så att de kan åka ”hem”.

Zigenare avhystes från läger – var avföring överallt

SMÅLAND. Ett antal zigenare hade olagligt slagit läger i ett vedskjul och en jordkällare utanför Överum. Efter att ha hotat med vite tvingades polisen avhysa personerna från platsen.

Utländska tiggare bygger läger på fornlämningar från järnåldern

SÖDERTÄLJE. Södertälje kommun försöker nu avhysa utländska tiggare som bosatt sig på en plats där det finns fornlämningar.

Misstänkt brandattack vid läger för EU-migranter

INRIKES. Ett läger med ”EU-migranter” blev utsatt för ett misstänkt brandattentat. Händelsen rubriceras som försök till mordbrand.    

Folk beredda att ta till vapen mot zigenare

INRIKES. Invånarna i Högfors och Mossgruvan har börjat tröttna på de zigenare som kommit till området. Byalaget uppger att det har gått så långt att vissa av invånarna nu är beredda att ta till vapen.

“EU-migranter” skapar hotfull stämning i parken i Rålambshov

STOCKHOLM. Rålis parklek i Rålambshov har nu blivit tvungna att ha stängt på lördagar på grund av att personalen inte känner sig trygga. I parken bor flera ”EU-migranter” och personalen som jobbar där upplever att det numera är en hotfull stämning i området.

“EU-migranter” ockuperar parkeringsplats

INRIKES. ”EU-migranter” i Lund har bosatt sig på en hyrd parkering, trots att de flera gånger blivit tillsagda att flytta så har de inte lämnat platsen. Nu har de företag som hyr parkeringsplatsen tröttnat och säger att om kommunen inget gör så kommer de att lämna Lund.

Kalla Fakta: Zigenska tiggare har ökat med 60 procent

SVERIGE. Antalet ”EU-migranter” som tigger på svenska gator har ökat med närmare 60 procent det senaste året. Detta enligt en kartläggning som TV:s Kalla Fakta har gjort.

Fler ordningsvakter ska skydda resenärer från EU-migranter på centralstation

GÖTEBORG. Antalet tiggande ”EU-migranter” på Göteborgs centralstation har ökat lavinartat. Resenärer och butiksägare har klagat och nu sätter Jernhusen in fler ordningsvakter för att ”säkerställa resenärernas trygghet”.

Dubbelt så många tiggare det senaste året

SVERIGE. Antalet så kallade EU-migranter har minst fördubblats det senaste året enligt SVT:s undersökning. Antalet uppskattas nu till omkring 4 000 och de finns nu överallt – från Vellinge till Kiruna.

Zigenare bröt sig in i stuga – polisen vägrar ingripa

LANDSKRONA. Under måndagsmorgonen revs det tältläger där flertalet zigenare har bott, nu ockupperar de en privat stuga och polisen menar att de inget kan göra.

Kungsholmen vill inte ha “EU-migranter” på sin bakgård – sätter upp dyrt staket

STOCKHOLM. 200 000 kronor. Så mycket kostar det staket som ska hålla zigenarna borta från fashionabla Kungsholmen i Stockholms innerstad.