GÖTEBORG. Antalet tiggande ”EU-migranter” på Göteborgs centralstation har ökat lavinartat. Resenärer och butiksägare har klagat och nu sätter Jernhusen in fler ordningsvakter för att ”säkerställa resenärernas trygghet”.

Resenärer uppger att de inte får vara ifred för ”EU-migranterna” och butiksägare har klagat på att de förlorar kunder när resenärer undviker väntsalen. Detta säger Cecilia Granath, pressansvarig för Jernhusen, som ansvarar för järnvägsstationer runt om i landet, till Göteborgs-Posten.

– Hela samhället har förändrats just kopplat till att många fler EU-migranter kommer till Sverige. Det kommer olika många till olika orter och Göteborg är en ort där det har kommit väldigt många, kanske framför allt det senaste halvåret, säger Cecilia Granath.

Cecilia Granath uppger att resenärer inte bara känner att de inte får vara ifred utan också en otrygghet bland tiggande ”EU-migranter”. Granath specificerar inte vad otryggheten beror på men säger att Jernhusen ökat antalet ordningsvakter ”för att på bästa sätt kunna säkerställa resenärernas trygghet”.

– Jag vill inte gå in på antal, det är en del i vårt säkerhetsarbete, men vi har ökat bemanningen rejält för att de ska kunna räcka till på hela stationsområdet, säger hon.

Källa:
Fler EU-migranter en utmaning på Centralstationen


  • Publicerad:
    2015-05-08 09:20