UMEÅ. Förra veckan när polisen i Umeå skulle avvisa ”EU-migranter” från den plats de bosatt sig på blev de utskällda av vänsterpolitikern Daniel Kallos. ”En partikamrat till oss har agerat som medmänniska och medborgare med civilkurage”, säger vänsterpartiets gruppledare Ulrika Edman.

Polisen skulle tillsammans med företrädare för Umeå kommun förra veckan avvisa ”EU-migranter” som bosatt sig på kommunens mark. Det var då vänsterpolitikern Daniel Kallos (V) blev upprörd och skällde ut tjänstemännen. En av poliserna upplevde situationen som aggressiv och valde att göra en anmälan mot Kallos.

Stadsdirektören Jonas Jonsson har i ett internt mail som skickats till alla gruppledare skrivit följande:

Tjänstemän från Umeå kommun blev utskällda när de med hjälp av tolk informerade de som bodde där att detta inte var tillåtet. Denna situation var så pass aggressiv och allvarlig att polismannen på plats valde att skriva en polisanmälan mot Daniel Kallos för sitt uppträdande mot tjänsteman.

Kallos själv vill inte lämna någon kommentar om händelsen och påstår att han inte vet något om det hela.

— Jag vet inget om det och jag har inga kommentarer, säger han.

Ulrika Edman, vänsterpartiets gruppledare, försvarar Kallos och menar att han varit på plats som privatperson och medmänniska, inte som politiker.

— Det är oerhörda resurser som kommunen lägger ner på att få bort dessa människor. En partikamrat till oss har agerat som medmänniska och medborgare med civilkurage. Vårt parti betraktar detta som modigt och hedervärt då engagemanget för dessa människors mänskliga rättigheter är obefintligt, säger Edman.

Stadsdirektören håller inte med Edman och han anser inte att Kallos agerat som privatperson utan som den aktiva politikern han är.

— Daniel Kallos är aktiv politiker och sitter i en nämnd där man hanterar frågor som rör EU-migranterna. Min utgångspunkt är att han inte agerar som privatperson i sådana sammanhang, säger Jonsson.

Källa:
Politiker från V polisanmäls


  • Publicerad:
    2015-07-08 19:05