Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Kvinna våldtagen i zigenarläger i Fredrikstad

Av Redaktionen, 2015-06-05
redaktionen@nordfront.se

FREDRIKSTAD. En 38-årig zigenare blev under måndagen häktad på fyra veckor efter ett beslut av Fredrikstad tingsrätt. Mannen är misstänkt för att ha våldtagit en kvinna i 40-årsåldern.

Zigenarlägret på Lisleby.

Zigenarlägret på Lisleby.

Våldtäkten ska ha ägt rum i 38-åringens husvagn i det beryktade zigenarlägret på Lisleby natten till torsdagen förra veckan. Den misstänkte greps dagen efter våldtäkten.

Enligt förundersökningen ska offret, en kvinna från Sarpsborg i 40-årsåldern, följt med den misstänkte från en pub i Fredrikstad till mannens husvagn på Lisleby, där våldtäkten ska ha inträffat.

Fredrikstad tingsrätt anser att det föreligger stor risk att den våldtäksmisstänkte försöker undgå åtal om han släpps, eftersom han är en rumänsk medborgare utan arbete i Norge.

Upprättat av kommunen
Zigenarlägret Lisleby, bestående av både baracker och husvagnar, upprättades av Fredrikstad kommun i början av 2014 för en summa cirka 200 000 norska kronor. Faciliteter såsom gratis toalett, vatten och el ingår också i lägret och betalas av kommunen.

Zigenare i Fredrikstad har varit kopplade till ett antal stölder, inbrott och andra brott, och inrättandet av lägret orsakade stort motstånd bland lokalbefolkningen. När zigenarlägret upprättades blev en familj, som hade bott i ett hus i 23 år, dess närmaste granne. Protesterna från zigenarlägrets granne fick inget gehör hos politikerna och familjen tvingades till slut flytta därifrån.

Tidigare publicerad på Nordfront.net.

Källa:
Skal ha blitt voldtatt i romleir


  • Publicerad:
    2015-06-05 13:00