SVERIGE. Den kurdiske ståuppkomikern Özz Nujen skyller landsmans illdåd på Sverigedemokraterna.

I söndags blev en tiggare påkörd av en mopedist med flit utanför Netto i Borås. Gärningsmannen har visat sig vara en 19-årig kurd.

Innan gärningsmannens identitet var känd gick dock Özz Nujen, som själv är kurd, ut och skyllde händelsen på Sverigedemokraterna. Nujen skrev bland annat följande på Facebook.

Det är just era människofientliga ”förslag” som ger dessa fega, vidriga och hjärtlösa typer mod och råg i ryggen så att de ger sig på tiggare!

Varenda misshandel, dödsfall, kränkning och överfall är era partier medskyldiga till!

Han länkar också till en krönika i Aftonbladet skriven av Oisín Cantwell som även han lade skulden på Sverigedemokraterna.

Men i förrgår visade det sig alltså att en 19-årig kurd i förhör erkänt sig skyldig till påkörningen och nu sitter anhållen. Han har dömts upprepade gånger för brott, till meritlistan hör dopingbrott, två fall av narkotikabrott, ofredande och olaga hot då han tagit tag i en stol och hotat att slå ihjäl en lärare på sin förra skola. Därefter tillkommer bland annat en grov misshandel under julhelgen 2011 på ett tidningsbud som 19-åringen och hans invandrarkompisar roat sig med att kasta sten på. Senare samma kväll ska invandrargänget även ha försökt råna ett annat tidningsbud.

Vid de fem tidigare gånger då 19-åringen dömts av domstolen har det varit frågan om att följa ett så kallat ”ungdomskontrakt” alternativt att betala dagsböter.

Hittills har det varit tyst från Aftonbladet, Oisín Cantwell och även Özz Nujen efter 19-åringens erkännande.

Källa:
Han är 19-åringen som körde på tiggaren


  • Publicerad:
    2015-05-30 12:30