KULTURMARXISM. Under onsdagen firas internationella kvinnodagen och för att visa sitt stöd för kvinnorna har Byggnadsarbetarförbundets styrelse valt att ta på sig så kallade “pussy hats”.

Byggnads styrelse i sina rosa ”pussy hats”.

Fackförbundet Byggnads styrelse har valt att uppmärksamma påståendet att kvinnor tjänar mindre än män på grund av sitt kön genom att ta på sig en rosa “pussy hat” under onsdagen då den internationella kvinnodagen infaller. Byggnads styrelse skriver i ett pressmeddelande:

Vi vet att det fortfarande finns de som anser att kvinnor är mindre välkomna i arbetslivet. Vi vet att det finns de som tycker att kvinnor ska tjäna mindre än oss män. De senaste månaderna har dessa personer tyvärr fått vind i seglen. Idag tar vi på oss ’pussy hats’ för att visa att vi är många män som aldrig tänker acceptera det. Vi vill också tacka alla kvinnor som vågat trotsa könsnormer och välja byggbranschen. Ni är med och utvecklar branschen till det bättre. Ni behövs. Tack

Så kallade ”pussy hats” kommer från projektet “The Pussyhat Project” och användes bland annat under “kvinnomarschen” mot USA:s president Donald Trump, som finansierades av bland annat juden George Soros.

Under dagen har man även fått en debattartikel publicerad på SVT Opinion där man beklagar sig över att av 100 byggjobbare är 99 män och över den ”grabbighet och gamla normer” som man menar skrämmer bort många kvinnor från yrket. Artikeln avslutas med orden:

Vi ÄR ett gäng vita, medelålders män. Men vi har i alla fall rosa mössor på oss.

2014 införde Byggnads “ordet heni sina förbundsstadgar. Vilket då motiverades med att “man ska känna sig välkommen oavsett vad man har för kön eller vilket kön man själv önskar att vara”.

Precis som de flesta svenska fackförbund så skänker även Byggnads en del av sina medlemmarnas pengar till den Soros-finansierade stiftelsen Expo genom vilken de också anordnar “antirasistiska” föreläsningar för sina medlemmar.

Källa:
Byggnads bär ”Pussy hats” till stöd för kvinnorna


  • Publicerad:
    2017-03-08 13:45