TRANSPORT. Ordföranden för Transportarbetareförbundet, Lars Lindgren, avgick under fredagen. Anledningen är att Aftonbladet kommit över uppgifter som tyder på korruption.

Transports ordförande Lars Lindgren.

Efter att Aftonbladet granskat Lars Lindgrens förehavanden valde han under fredagens styrelsemöte att avgå som ordförande för Transport. Av granskningen framgår att Lindgren vid flera tillfällen druckit dyr sprit för medlemmarnas pengar, något han själv kritiserat tidigare. Dessutom ska han ha lånat ut sin tjänstelägenhet till sin son, tagit med sällskap på tjänsteresor och använt förbundets bil i egna ärenden.

Under ett tal till personalen under fredagen sade Lindgren att han inte hade förväntat sig att en kollega på kontoret skulle läcka information till pressen, och att det istället borde ha tagits internt. Till tidningen Transportarbetaren uppgav han att anledningen till avgången är att han inte kan fortsätta utan att ha förbundsstyrelsens fulla förtroende.

Efter Lindgrens avgång har tidigare förbundssekreteraren Markus Pettersson klivit fram som tillförordnad ordförande. Under styrelsemötet beslutade förbundsstyrelsen att tillsätta en extern utredning i ärendet, samt att införa nolltolerans mot alkoholinköp i representationssammanhang. Ny ordförande för fackförbundet kommer väljas på kongressen i Juni.

Källor:
Transports Lars Lindgren avgår
Lars Lindgren avgår


  • Publicerad:
    2017-03-24 21:30