KULTURMARXISM. Både Kommunal och LO kommer för i år och nästkommande två år ge totalt 2,5 miljoner var i kapitaltillskott till den vänsterextrema propagandasidan Politism. Detta görs för att rädda det förlusttyngda medieprojektet från nedläggning.

Det var 2013 som propagandasidan Politism startades av Schibsted och de står nu tillsammans med Kommunal och LO som ägare. Både 2014 och 2015 gick projektet med stor förlust (3,4 respektive 3,2 miljoner kronor) och nu har Kommunal och LO beslutat sig för att skjuta till mer pengar.

Karin Hagman, kommunikationschef på Kommunal och medlem i Politisms styrelse, kommenterade kapitaltillskottet till tidningen Kommunalarbetaren:

— Hade vi inte gått in med de pengarna hade Politism behövt lägga ner. Vi vill vara en tydligare röst för unga på väg ut i arbetslivet. Målgruppen för Politism är 16–25 år och det är svårt för oss att nå dem, här har vi en direktkanal till dem och det är ju fantastiskt. Vi vill att unga människor ska förstå fackets värde och då måste vi vara där de är.

Kommunal skjuter till en halv miljon kronor under det här året och 1,9 miljoner kronor för 2017 och 2018. Från att tidigare haft ett visst sponsrat innehåll på sidan kommer de nu få en permanent plats där fackförbundet själva bestämmer innehållet. Det återstår att se hur detta kommer hjälpa de arbetare som är anslutna till fackförbundet.

Källa:
Därför stödjer Kommunal Politism


  • Publicerad:
    2016-11-16 13:25