SVERIGE. Anna Ekström har utsetts till ny gymnasie- och kunskapslyftsminister. Hon tar vid efter Aida Hadzialic som avgick efter avslöjande om rattfylleri. Ekström har tidigare företrätt Skolverket som generaldirektör. Utöver sin nya ministerpost är Ekström även medlem i Trilaterala Kommissionen som anses föra en dold agenda.

ekström

Genom ett pressmeddelande tillkännager regeringen idag Anna Ekström som ny gymnasie- och kunskapslyftsminister. Hon har tidigare företrätt Skolverket som generaldirektör och efterföljer nu Aida Hadzialic som tvingades avgå efter avslöjande om rattfylleri. Ekström har före sin post på Skolverket varit ordförande för den fackliga centralorganisationen SACO och hon har även varit statssekreterare i Näringsdepartementet.

Utöver sin nyvunna ministerpost är Ekström även medlem i Trilaterala Kommissionen. Det är en tankesmedja som bildades av bland annat den politiske rådgivaren Zbigniew Brzezniski och bankmannen David Rockefeller 1973.

Trilaterala Kommissionen förefaller likt Bilderberggruppen och Council on Foreign Relations ha en dold agenda. Tankesmedjan syftar till att politiker och högt uppsatta personer inom näringslivet ska ha möjlighet att träffas och ta beslut utan insyn och påstås på så vis verka för global centralreglering. Övriga svenska medlemmar i Trilaterala Kommissionen är bland andra Carl Bildt och Marcus Wallenberg.

Källa:
Anna Ekström ny gymnasie- och kunskapslyftsminister
Medlem i Trilaterala Kommissionen – blir ny gymnasieminister


  • Publicerad:
    2016-09-14 10:40