Dagens datum 27 maj Är Henry Kissinger en fredens man eller en blodtörstig psykopat som tjänar den globala sionismens intressen? Vi tittar närmare på mannen som hyllas som tidernas mest geniala diplomat men även av många anses vara en krigsförbrytare.

Bakgrund

Den 27 maj 1923 föddes Heinz Alfred Kissinger i den tyska staden Fürth. Eftersom sionistiska världsorganisationen förklarade krig mot Tyskland redan 1933 blev den naturliga effekten att judar överlag var mycket impopulära i det tyska samhället. Det gjorde i sin tur att många judiska familjer såg det som säkrast att flytta från Tyskland. Däribland familjen Kissinger. De flyttade till New York 1938 och Heinz bytte namn till Henry.  Kissinger blev amerikansk medborgare 19 juni 1943 och inkallades i USA:s armé samma år. I och med att han talade tyska flytande utan brytning fick han uppdrag som tolk i militära underrättelsetjänsten. Då det var ont om tysktalande inom armén gjorde han snabb karriär. Efter kriget (i juni 1945) fick han ansvar för ”denazifieringen” av staden Bensheim. Han förföljde alla de som hade haft ansvarsposter inom det nationalsocialistiska Tyskland.

Rockefeller, Vietnamkriget och Nixon

Efter diverse studier blev Henry Kissinger rådgivare åt New Yorks guvernör Nelson Rockefeller som även kandiderade för att bli president. Han var även rådgivare åt de fredsförhandlare som försökte mäkla fred mellan dåvarande Nordvietnam och USA/Sydvietnam. Dessa fredssamtal ägde rum i Paris 1968. Han fick där tillgång till hemliga uppgifter vilka han lät meddela till presidentkandidat Richard Nixon som inte skulle vinna valet om det blev fred. Denne kontaktade i sin tur Sydvietnams president Nguyen Van Thieu och uppmanade honom att inte gå med på någon fred. Han ville istället att de skulle vägra skriva på ett fredsavtal och utlovade i gengäld militära aktioner om han (Nixon) vann valet. Detta amerikanska inrikespolitiska spel förhindrade alltså att det blev fred i Vietnam 1968. Richard Nixon vann valet och utnämnde direkt Kissinger till utrikesminister och nationell säkerhetsrådgivare (National Security Advisor). Kissingers dåvarande medarbetare har vittnat om att han inte ens tyckte om Nixon, Kissinger hjälpte honom bara till makten för att själv få en bra position.

Under Nixons styre bekrigades Vietnam med en intensitet som krävde enormt många människoliv. I december 1972 kulminerade bombningarna med en sista storoffensiv kallad julbombningarna. Under elva dagar släppte 129 B52 flygplan över fyrtiotusen ton bomber över Nordvietnam. I början av 1973 skrev man sedan på ett vapenstilleståndsavtal som i praktiken innebar att USA drog sig ur kriget. Avtalet var nästan identiskt med det som nästan hade slutits 1968. Kriget mellan Syd- och Nordvietnam pågick dock till 30 april 1975 då Saigon föll och Nordvietnam vann och enade landet som Vietnam igen. Nixon blev mycket impopulär på grund av de beslut som tagits kring Vietnamkriget. Det visade sig även att Nixon-administrationen hade telefonavlyssnat såväl medarbetare som journalister. Hans fall kom sedan det avslöjats att han hade beordrat ett inbrott på demokraternas kontor för att spionera på deras valtaktik. I den utredningen dömdes minst två inblandade medarbetare till fängelse. Kissinger däremot började genast arbeta för den nya presidenten Gerald Ford.

Kambodja

Eftersom Kambodja av USA ansågs utgöra en viktig bas för kommunistiska strömningar i området såg man det som säkrast att bomba varenda by i landet. I början gjordes det i hemlighet, när USA fortfarande var i krig i Vietnam. Men sedan gjordes det i stor skala. Mellan åren 1969 till 1973 dödades cirka en halv miljon människor. De amerikanska bomberna raserade infrastrukturen i landet tillbaka till stenåldern. De flesta är ense om att denna katastrof möjliggjorde att Pol-Pot kunde få makten i Kambodja vilket skördade ytterligare tre miljoner offer.

Östtimor

Den 7 December 1975,  invaderade Indonesien Östtimor och utropade det till landets tjugosjunde provins. Mellan 1975 och 1999 ockuperade Indonesien landet. Omvärlden har kritiserat med vilken grymhet Indonesien behandlat det ockuperade folket. Bara dagar före invasionen var Henry Kissinger och Gerald Ford på besök hos Indonesiens president Suhartu. De gav inte bara klartecken till invasionen utan lovade även att bistå med helikoptrar, uniformer och vapen. Invasionen av Östtimor krävde minst tvåhundratusen människoliv.

Chile

Kissinger var med och planerade militärkuppen i Chile 1973, tillsammans med CIA, och det föregående lönnmordet på Allendes general Schneider (1970). Ett av skälen till kuppen var att Chile ville nationalisera sin kopparbrytning. Detta skulle amerikanska gruvbolag förlora på.

1973 fick Henry Kissinger ta emot Nobels fredspris för sina "förhandlingsinsatser" i Vietnamkriget.

Nobels fredspris

Det är klarlagt att just Kissinger var delaktig i att Vietnamkriget förlängdes och intensifierades. Hans råd och planer verkar alltid innebära ond bråd död. I många fall har han koordinerat direkta militära aktioner. Trots detta fick han just för sina insatser som förhandlare Nobels fredspris 1973. Kissinger delade priset med Nordvietnams Le Duc Tho som han förhandlat med. Denne vägrade dock ta emot priset med den enkla förklaringen att det inte var fred i landet än. Att just Kissinger fick Nobels fredspris hör till de mest omdiskuterade utnämningarna.

Henry Kissinger var en ständig besökare av Bilderbergmötena. Här på väg till mötet 2012.

Lobbyisten med makt

1976 lämnade Kissinger sina officiella uppdrag och bildade några år senare ett eget bolag, Kissinger Associates, Inc. Där hyr han ut sig själv som rådgivare och sitter i diverse styrelser och kommissioner. Han var bland annat rådgivare åt George W Bush under invasionen av Irak. Av sina forna medarbetare har han beskrivits som en cynisk och slipad intelligent person som inte har några som helst skrupler. Röster har höjts att man borde ställa Kissinger inför rätta för krigsförbrytelser eftersom det är så uppenbart att han har varit en krigshetsare av astronomiska mått. Han kom från Rockefellers stab och har alltid haft god kontakt med de stora bankfamiljerna. Samma familjer tjänar stora pengar på varje krig USA är inblandad i. Kissinger är en av grundarna av Bilderberggruppen och han besöker frekvent deras möten. Bilderberggruppen har möte en gång varje år där den politiska, finansiella, och mediala eliten samlas och drar upp riktlinjer för framtiden. En slags världsregering helt utan folklig insyn. Henry Kissinger är en sann representant för den världselit som bringat mänskligheten enorm olycka.

Mer information

För den som vill veta mer i ämnet rekommenderas dokumentären:

The Trials of Henry Kissinger

Artikeln publicerades ursprungligen 2013-05-27.