Nordfront har tidigare rapporterat om hur Svenska Transportarbetareförbundet beslutat att förbundet ska fortsätta utesluta aktiva sverigedemokrater ur förbundet. Nu har hela LO bestämt sig för att tillsammans med Expo motarbeta SD.

Karl-Petter Thorwaldsson, LO:s ordförande

En ny undersökning från SCB visar att Sverigedemokraterna växer på Socialdemokraternas och Moderaternas bekostnad. Vidare framkommer att SD har ett stort stöd inom LO. SvD skriver:

”Var tionde manlig LO-medlem skulle ha röstat på Sverigedemokraterna om det vore val i dag, visar SCB-siffrorna på nedbruten nivå. Därmed är SD tredje största parti bland LO-män, större än Vänsterpartiet.”

Att SD har ett stort stöd inom LO är känt sedan tidigare, till exempel var var tredje SD-väljare 2010 också LO-medlem, och LO har därför under hösten anlitat Expo för att utbilda sina fackliga förtroendevalda i hur man bekämpar ”främlingsfientlighet”. Till TV4 sa LO:s ordförande, Karl-Petter Thorwaldsson, igår att han naturligtvis tycker att det är ”väldigt tråkigt” att många inom LO skulle ha röstat på SD om det var val idag.

I TV4 inslaget om SD och LO (03:40-08:05 in i inslaget) uttalar sig bland annat Magnus Manhammar från Expo om att LO-medlemmarnas SD-sympatier är ett hot mot LO eftersom LO är knutna till Socialdemokraterna och har många muslimer i sin organisation.


  • Publicerad:
    2012-12-05 16:35