DEKADENS. I samband med den internationella kvinnodagen har någon försett Vadstena klosterkyrkas staty föreställande det svenska medeltida helgonen heliga Birgitta med en ”pussyhat”.

Vid Vadstena klosterkyrka står en staty föreställande det svenska medeltida helgonet heliga Birgitta, som var den första svensken att officiellt helgonförklaras av Katolska kyrkan.

I samband med den internationella kvinnodagen har någon försett statyn med en så kallad pussyhat. Pussyhats kommer från projektet “The Pussyhat Project” och användes bland annat under “kvinnomarschen” mot USA:s president Donald Trump, vilken finansierades av bland annat den judiske kapitalisten och vänsteraktivisten George Soros.

Ifall det är nunnorna i klostret själva som ansåg det lämpligt att använda sig av en judisk-marxistisk symbol för avskaffandet av familjen till sitt helgon eller ifall det är någon utomstående som står för beklädningen av statyn är dock oklart.

Enligt Facebookgruppen ”Vadstena! för alla som bor lever verkar mm i denna stad. Vad händer i Stan?” ska ”hatten” dock ha plockats ned i skrivande stund.

Inom Katolska kyrkan anses den heliga Birgitta vara skyddshelgon för både Sverige och Europa och under sin livstid grundade hon bland annat en egen nunneordern.

Tidigare i veckan poserade även representanter för LO-fackföreningen Byggnads i ”pussyhats”, något som väckte stark kritik bland många av deras medlemmar.

Källa:
Vadstena! för alla som bor lever verkar mm i denna stad. Vad händer i Stan?


  • Publicerad:
    2017-03-09 13:20