ÅSIKT. Mia Andrén har skrivit en insändare där hon hyllar de kvinnor som valt att på olika sätt gå emot strömmen och hjälpa till i kampen för vårt folks överlevnad.

”Bakom varje framgångsrik man står en stark kvinna”. Så lyder ett välkänt ordspråk. I Nordiska motståndsrörelsen finns det många såna kvinnor. De som till skillnad ifrån feministerna varken hörs eller syns men som gör ett grovjobb i det tysta.

Kvinnor som stannar hemma med barnen när deras män utför kamparbete.
Kvinnor som står vid sidan av sina män och inte viker en tum trots hårt motstånd.
Kvinnor som sätter familjen och vår överlevnad framför allt.
Det är dessa kvinnor som är de osynliga hjältinnorna. Kvinnorna som ser till att kampen kan fortsätta.

Osjälviskt och med stor integritet får de gå igenom mer än kvinnor utanför organisationen får utstå, men de viker sig inte. De förstår mycket väl vad som står på spel och deras offervilja går inte annat än att beundra. Uthängningar, polisbrutalitet, fängelsestraff, jag kan knappt föreställa mig vad de går igenom. Och ändå håller de moralen högt, de tar del av kampen vid sidan av familjen. Mannen kan alltid lita på att familjen hålls trygg och att kvinnan förstår hans kamp utan att ställa orimliga krav. Utan dessa kvinnor och deras offervilja skulle våra kämpar inte kunna utföra stordåd. De här kvinnorna borde vara allas förebilder. Deras mod borde inspirera oss alla.

Men det finns också ensamma kvinnor som valt kampen. Kvinnor som vågar ta steget som många män inte ens vågar ta. De som insett att samhället är på väg att bryta samman och väljer att kämpa trots alla risker det innebär. De kommer att kunna vara stolta för att de var med och bidrog.

Jag vill att du tänker på dessa kvinnor när du känner att bortförklaringarna är på väg upp ur halsen på dig och innan du låter fingrarna dansa över tangentbordet. Innan du spyr ut ditt hat. Feministerna är en liten skrikig grupp, som syns och hörs, något du som man inte ens borde lyssna på. Vända bort blicken ifrån deras söndersminkade ansikten och gapiga munnar och se på kvinnorna som borde vara i dina tankar.

Kvinnor som har sin stolthet kvar, kvinnor som inte har tappat sitt omdöme. Kvinnor av sann natur. Vi finns om du väljer att se oss.

/Mia Andrén


  • Publicerad:
    2017-02-22 09:00