DEKADENS. Tidigare i veckan stormade polis i Vatikanen en lägenhet tillhörande en sekreterare till en av påve Franciskus närmsta kardinaler. I lägenheten fanns narkotika och en grupp nakna män mitt uppe i en bögorgie.

I juni ska polis i Vatikanen ha stormat en lägenhet tillhörande den mäktige kardinalen Francesco Coccopalmerios sekreterare Monsignor Luigi Capozzi, som nyligen blivit rekommenderad till att vigas till biskop av sin chef. I lägenheten befann sig Capozzi tillsammans med en grupp män och en okänd mängd narkotika, fullt involverade i en bögorgie.

Prästen Luigi Capozzi var sekreterare till en av Vatikanens mäktigaste kardinaler och på väg att utnämnas till biskop, innan han greps med byxorna nere mitt under en bögorgie –  i en lägenhet full med narkotika.

Polisen ska ha gripit Capozzi och fört honom till ett sjukhus för avgiftning. Efter detta ska han även ha fått spendera en tid i ”reträtt” på ett kloster i närheten av Rom.

Tillslaget föranleddes av att grannar tipsat polisen om att flertalet uppenbart obehöriga personer frekvent besökt lägenheten under en längre tid.

Påven Franciskus ska enligt uppgifter till italiensk media ha blivit rasande över beteendet hos kardinal Coccopalmerios sekreterare och ska även ha uttryckt att han tänker ”skynda på” kardinalens pensionering.

Alltsedan det ökända Andra Vatikankonciliet på 1960-talet, då man för första gången tillät judar och frimurare vara med och påverka kyrkans framtida inriktning, har Katolska Kyrkan drabbats av upprepade skandaler kopplade till pedofili och homosexualitet. Bara för en dryg vecka sedan beviljades den australiensiske kardinalen George Pell tjänstledigt av påven Franciskus efter att ha kallats till sitt hemland med anklagelser om sodomi mot yngre pojkar.

Påve Franciskus föregångare Benedikt XVI varnade också i sin biografi för en mäktig och inflytelserik homolobby inom Vatikanen, där gruppens medlemmar främjar varandras karriärer och ständigt arbetar för att kyrkans position kring homosexualitet ska liberaliseras.

Källor:
Vatican police ’break up drug-fuelled gay orgy at home of secretary of one of Pope Francis’s key advisers’
Kardinal Pell återvänder till Australien efter anklagelser
Luigi Capozzi: 5 Fast Facts You Need to Know


  • Publicerad:
    2017-07-07 07:00