Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Katolska kyrkan skickar kardinal till Bilderbergmötet

Av Redaktionen, 2018-06-07
redaktionen@nordfront.se

SKUGGREGERING. För första gången någonsin deltar en kardinal från Katolska kyrkan på det ljusskygga Bilderbergmötet. Bland årets officiella mötesdeltagare återfinns nämligen Vatikanens utrikesminister kardinal Pietro Parolin.

Påven Franciskus med sin utrikesminister, kardinal Pietro Parolin, som kommer att delta på årets Bilderbergmöte.

Katolska kyrkan har historiskt motsatt sig hemliga och elitistiska sällskap och har bland annat haft som policy att exkommunicera kända frimurare. Men i år deltar en av kyrkans mäktigaste kardinaler, Vatikanens utrikesminister Pietro Parolin, när Bilderberggruppen sammanträder i italienska Turin.

Påven Franciskus har under sitt pontifikat vid ett flertal tillfällen uttryckt starkt stöd för den globalistiska agendan. Bland annat har han kämpat för massinvandring till Europa, motsatt sig Brexit, jämfört USA:s president Donald Trump med Adolf Hitler på ett negativt sätt och ”varnat” för populism och nationalism i Väst. Dessutom har påven vid ett flertalet tillfällen fällt uttalanden som kan tolkas som en flirt med den mäktiga homolobbyn, samt uttryckt att judar inte behöver konverteras till katolicismen eftersom de är ”Guds utvalda folk” och att katoliker istället bör fokusera på att ”bekämpa antisemitism”.

För sina många uppseendeväckande uttalanden har påven dessutom formellt anklagats för kätteri av en grupp teologer och präster.

Kardinal Pietro Parolin kommer mellan torsdag och söndag att diskutera frågor som ”populism i Europa”, ”Ryssland” och ”USA:s roll som världsledare” tillsammans med exempelvis den amerikanske juden Henry Kissinger och de nordiska bankir-bossarna Marcus Wallenberg (SEB) och Björn “Nalle” Wahlroos (Nordea).

Många menar att Kardinal Parolins deltagande kan tyda på att han är avsedd att efterträda Franciskus som påve över Katolska kyrkan.

Källa:
Analysis: Cardinal Parolin at the elite Bilderberg meeting


  • Publicerad:
    2018-06-07 15:00