”FÖRINTELSEN”. Påven visar sin hängivelse inför den påstådda ”förintelsen” och ska likt sina föregångare besöka krigslägret Auschwitz-Birkenau under sin femdagars-resa i Polen. Påven talade också nyligen om att alla katoliker måste öppna sina hjärtan för de anstormande så kallade flyktingarna.

franciskus

Påven Franciskus kysser en ”överlevares” hand.

Den nuvarande påven Jorge Mario Bergoglio, mer känd under påvenamnet Franciskus, är på en femdagars-resa i Polen. Under sin vistelse ska han besöka det påstådda förintelselägret Auschwitz-Birkenau. Han blir den tredje påven som besöker lägret och han kommer att gå runt i tysthet, men kommer inte som sina föregångare Johannes Paulus II och Benedikt XVI att hålla ett tal under besöket. Under hela vägen runt lägret är tanken att påven ska be för alla människor som påståtts förlora livet här, bland annat vid den utplacerade högen med barnskor och den märkliga samlingen av människohår.

På den tredje dagen i Polen ska påven träffa ”överlevare” och polacker som riskerade sina liv genom att kollaborera med nationalsocialismens största fiende, de sionistiska judarna.

Under torsdagen talade han i södra Krakow under eventet ”World Youth Day”, där han påtalade sin omtanke för alla migranter på ”flykt”. Hundratusentals människor lyssnade på hans vilja att ”med ett öppet varmt hjärta välkomna alla migranter och flyktingar”.

Polens nationalkonservativa och katolska höger har tidigare varit väldigt kritiska till massinvandringen och de påstådda ”flyktingarna” och frågan är hur de kommer att ta emot påvens brandtal om öppenhjärtighet.

Den egentliga anledningen till att påven besöker landet sägs vara för att fira att Polen varit kristet i 1050 år.

Katolska kyrkans besatthet av judar och ”förintelsen” sedan Andra vatikankonciliet på 60-talet tycks ständigt öka. Senast i december i fjol släppte Vatikanen ett dokument där man uppmanade katoliker att inte försöka omvända judar till katolicismen utan behandla dem med särskild hänsyn med tanke på just ”förintelsen” och att man istället ska rikta energin på att ”motverka antisemitism”.

En liten passus är att påven trillade och föll när han skulle äntra gudstjänsten i Czestochowa i södra Polen under torsdagen – ett tecken från en högre makt?

Källa:
Pope Francis to pray at former Auschwitz-Birkenau camp


  • Publicerad:
    2016-07-29 11:30