Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Påven skyller pedofilskandaler på djävulen

Av Redaktionen, 2018-10-09
redaktionen@nordfront.se

PEDOFILI. I ett nytt uttalande lägger påven Franciskus skulden för alla sexuella övergrepp som skett mot barn inom Katolska kyrkan på en enda instans: Djävulen. Han uppmanar nu alla katoliker att be en särskild bön dagligen för att mota bort Den onde.

Påven Franciskus visar en så kallad förintelseöverlevande jude sin vördnad.

Den Romersk-katolska kyrkan har i omgångar skakats av pedofilskandaler, där präster och biskopar har avslöjats med att ha begått sexuell övergrepp mot framförallt unga pojkar. I många fall har kyrkans hierarki dessutom varit behjälplig med att mörklägga övergreppen, vilket resulterat i att gärningsmännen har kunnat fortsätta att hitta nya offer.

Senast i augusti offentliggjordes den största pedofilutredningen mot Katolska kyrkan på 20 år av åklagarmyndigheten i den amerikanska delstaten Pennsylvania, där över 1 000 personer ska ha fallit offer för 300 prästers sexövergrepp.

Påven Franciskus, som av många har anklagats för att i smyg arbeta för att gå homolobbyn till mötes, har nu pekat ut vem som är ansvarig för problemen i hans kyrka – nämligen djävulen.

— Djävulen lever och mår bra och arbetar övertid för att undergräva den romersk-katolska kyrkan, säger Franciskus.

”Kyrkan måste räddas från attackerna från den som baktalar och anklagar oss och samtidigt bli medveten om de egna misstag som begåtts både i nutiden och i det förflutna”, står det också skrivet i ett officiellt uttalande från påven.

För att mota bort djävulen och få ett slut på pedofilskandalen uppmanar nu påven Franciskus alla katoliker att dagligen be den traditionella katolska bönen till Ärkeängeln Mikael efter rosenkransen.

”Homomaffia styr”
Samtidigt som påven försöker lägga över skulden på Den onde själv finns det många inom Katolska kyrkan som menar att det finns en utbredd homokultur bland prästerskapet, som också innefattar att man håller varandra om ryggen. Denna bild bekräftas också av många pedofilavslöjanden där homosexuella biskopar har skyddat präster som begått övergrepp genom att tysta vittnen och flytta de utpekade prästerna till nya församlingar där de kommit i kontakt med nya pojkar.

Efter att den förre påven Benedikt XVI avgick under mystiska omständigheter varnade han också i en bok för att en homomaffia styr Vatikanen. Förra året avslöjades också att polis i Vatikanen lyckades stoppa en bögorgie som pågick i en högt uppsatt kardinalsekreterares lägenhet. I lägenheten återfanns förutom högt uppsatta och avklädda prelater även narkotika.

Benedikt pekade aldrig ut sin efterträdare Franciskus som en del av den så kallade homomaffian i Vatikanen, men den regerande påvens liberala hållning i frågor som rör homosexualitet, massinvandring, familjen och judarnas ställning har lett till en djup spricka inom Katolska kyrkan. Sprickan har bland annat lett till att Franciskus under förra året formellt anklagades för kätteri av en grupp präster och teologer, något som inte skett sedan 1300-talet.

Källor:
Påven vädjar om hjälp för att stoppa djävulen
Pope blames devil for Church divisions, scandals, seeks angel’s help


  • Publicerad:
    2018-10-09 11:00