SYDAFRIKA. Polisdetektiv hittad död efter att ha avslöjat pedofilnätverk med kopplingar till regeringen.

Den 58-årige tidigare polisdetektiven och sedermera författaren Mark Minnie hittades död bara några dagar efter att ha publicerat en bok i vilken han avslöjar en pedofilring med kopplingar till regeringen. Han hittades med en kula i huvudet den 14 augusti, men det finns många som tvivlar på den officiella polisversionen – nämligen att han skulle ha begått självmord på en väns bondgård nära kuststaden Port Elizabeth i Sydafrika.

Enligt uttalanden från sin familj skulle Minnie aldrig ha begått självmord. Detta hade han talat med dem om. Han fruktade däremot att folk var efter honom på grund av att han var på gång att avslöja ännu fler fall av pedofili bland eliten.

Mark Minnies kontroversiella bok med titeln ”The Lost Boys of Bird Island” publicerades den 5 augusti 2018. I den beskriver han chockerande fall av korruption  och sexuellt utnyttjande av barn som han hade bevittnat i sitt arbete. Nio dagar efter att ha publicerat boken återfanns han död.

Minnie författade boken tillsammans med sin gode vän och tidigare poliskollega Chris Steyn. Deras mål var att avslöja mäktiga elitpersoner och regeringstjänstemän på hög nivå som hade fört barn till ön Bird Island där de utnyttjade barnen sexuellt och sedan mördade dem. Boken innehåller detaljer om regeringens inblandning, rapporter om utnyttjande av offren, påstådda mord för att dölja brotten och korruption och utnyttjande av statliga resurser på hög nivå i pedofilnätverket. Bland de tjänstemän som pekas ut återfinns den sista apartheid-regeringens försvarsminister Magnus Malan och miljöministern John Wiley.

Före sin död sade Minnie att fler personer hade kommit till honom med ännu mer graverande bevis som han hade tänkt avslöja i bokens efterföljare. Minnie hann dock inte färdigställa detta verk.

Uppgifter om dödsorsak går isär
Poliser hävdade att de hittade ett självmordsbrev, men Minnies familj tror inte alls på detta. Tersia Dodo, en av hans familjemedlemmar, sade ett par dagar innan han dog att om något skulle hända honom så handlar det om ett mord.

— Han nämnde hela tiden att hans liv var i fara och att om någonting hände honom måste vi veta att det inte var han själv som låg bakom det, sade hon.

— Han var inte den typ av man som var feg och skulle göra något sådant,  sade Dodo vidare.

— Jag har sagt redan från början att detta påstådda självmordsbrev förmodligen skrevs under tvång och jag skulle vilja se det innan jag tror att det skrevs av Mark, avslutar Dodo.

Källor:
Detective, Who Exposed Elite Pedophile Ring, Found Dead
South Africa’s ’paedophile’ minister and a mysterious death


  • Publicerad:
    2018-11-29 08:10