EUROPRIDE. Under parollen ”We don’t always march straight” satsar den svenska Försvarsmakten stort på deltagande i årets upplaga av homolobbyns Pridefestival.

© Skärmdump

På sin hemsida presenterar Försvarsmakten ett omfattande schema för sitt deltagande under årets Pridefestival. Där ingår förutom själva Prideparaden informationstält, fotoutställningar, fallskärmshopp med regnbågsflagga och seminarier med Caroline Paige som delar sina erfarenheter som transgender officer i det brittiska försvaret.

Motivet för Försvarsmakten att delta på Europride 2018 uttrycks så här: ”Vi står upp för de värderingar vi är satta att försvara. Det är viktigt för oss att ta ställning och visa att visa att vi står upp för alla människors lika värde – oavsett sexuell läggning, könsidentitet eller könsuttryck”.

Den ironiska parollen ”We don’t always march straight” ges på hemsidan det förklarande tilläget: ”Men oavsett när eller var vi marscherar står vi alltid upp för din rätt att leva som du vill, med den du vill”. Ett tillägg som försäkrar att hela homolobbyns färgglada fauna inkluderas, från pedofiler till icke-binära och genderfluida.

Den svenska Försvarsmakten har varit delaktiga i Pride sedan början av 2000-talet, här på en bild från Pridefestivalen 2016:

Foto: Mattias Robertson/Försvarsmakten

Källa:
We don’t always march straight


  • Publicerad:
    2018-07-30 09:05