Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Försvarsmakten slog deltagarrekord i homolobbyparad

Av Redaktionen, 2019-08-04
redaktionen@nordfront.se

HOMOLOBBYN. Den svenska Försvarsmakten deltog i år på nytt i det vänsterliberala och kulturmarxistiska jippot Pride. Sveriges överbefälhavare Micael Bydén sågs ivrigt klappande i händerna och lyckligt leende ta sig fram i täten för en rekordstor klunga uniformsklädda i den årliga prideparaden som på lördagen ägde rum på huvudstadens gator.

Sveriges överbefälhavare Micael Bydén deltog ivrigt klappande i prideparaden genom huvudstadens gator (skärmbild Försvarsmakten).

Den svenska myndigheten Försvarsmakten tar numera öppet politisk ställning, genom att man i uniform deltar i det vänsterliberala arrangemanget Pride, som bland annat hyllar ”mångfald” och att ”alla ska få vara precis som de vill”.

Under lördagens prideparad genom Stockholms gator slogs deltagarrekord för Försvarsmakten då nära 150 anställda, frivilliga och rekryter, deltog i Prideparaden med Sveriges överbefälhavare Micael Bydén i spetsen. Den uniformsklädde Bydén sågs lyckligt leende, ivrigt klappande i händerna och sjungande tåga fram i paraden. Man hade även tagit med sig en flagga med nationalsymbolen tre kronor som vajade bland regnbågsflaggorna.

Även Hemvärnet deltog efter att tidigare under veckan ha genomfört ett seminarium om ”värdegrund” och ”jämställdhet”.

— Jag tycker alla som på något sätt deltagit gjort ett mycket bra arbete med att sprida kunskap om vad vi som myndighet står för, uttalade Bydén.

Pride har kritiserats för att gå pedofilers ärenden inte minst genom kopplingen med Riksförbundet för sexuellt likaberättigande – RFSL – som via ”Pedofila arbetsgruppen” under 70-talet sökte legalisera sex med barn genom att bedriva lobbyverksamhet med syftet att sänka ”byxmyndighetsåldern”.

1983 skickade RFSL ett sexualpolitiskt uttalande till justitiedepartementet där man hävdade att ”pedofilen skänker ömhet och kärlek” och så sent som 1991 diskuterades en underavdelning för pedofiler.

Flera personer med kopplingar till Pride eller närstående organisationer är dömda för olika övergrepp mot barn.

Kritiska röster har höjts mot att en svensk myndighet, inte minst det svenska försvaret, deltar i uniform i en politisk aktivitet. På Twitter har flera personer kommenterat:

I och med att Försvarsmakten tar ställning för Prideorganisationen, vilken har en tydlig vänsterprofil, så tar man samtidigt avstånd från de som Pride exkluderar, exempelvis SD och MED. Det är inte rimligt att en statlig myndighet tar ställning för en politisk organisation.

[…]

Kommer ihåg min gamla kadettbok, där vett och etikett lärdes ut till blivande officerare. Bland annat skulle man inte iklädd uniform äta korv med bröd på stan. Tiderna har onekligen förändrats.

[…]

Oavsett vad demonstrationen avser är det högst olämpligt att vara iklädd uniform vid deltagande! Vad blir nästa steg, uniformsdeltagare i nazidemonstration, var går gränsen?

[…]

Skäms! Har inget med rikets försvar att göra. ÖB måste avgå omedelbart.

Nordfront har vid flera tillfällen frågat Försvarsmakten hur deltagandet i Prideparader går ihop med myndighetens krav på politisk opartiskhet. Försvarsmaktens pressekreterare Jesper Tengroth har exempelvis hävdat att man ser Pridefestivaler som helt opolitiska evenemang. Deltagandet beskrivs istället endast som ”ett sätt att manifestera alla människors lika värde” – vilket myndigheten anser är en opolitisk fråga.

Källor:
Rekordstort deltagande för Försvarsmakten i Prideparaden
RFSL har lång historia av barnövergrepp


  • Publicerad:
    2019-08-04 15:45