BARNPORR. Leif Christensen står åtalad för omfattande innehav och delning av barnporr. Han var länge ledare för Sosialistisk Venstreparti i Østfold län.

Den tidigare SV-toppen Leif Christensen, åtalad för barnporr. Foto: Facebook/SV.

Nordfronts norska motsvarighet Frihetskamp avslöjar att en toppolitiker i det norska Socialistiska Vänsterpartiet, Leif Christensen, står åtalad för innehav och spridande av barnporr. Christensen var tidigare ledare för partiet i Østfold län.

På de arkiverade nätsidorna till Østfold SV är hans adress uppförd som partiets kontaktadress, vilket är samma adress på vilket polisen i februari 2018 beslagtog över 1 300 grova övergreppsbilder och -videor, däribland vuxna som förgriper sig på barn ned i tioårsåldern.

I åtalsbeslutet står det att polisen har funnit barnporrmaterialet på flera av Leif Christensens enheter, som en ”iPhone 6, dvd-skivor, USB-minnen samt på hans persondatorer av märkena Acer, Asus och HP. Huvuddelen av materialet visade barn som poserar lättklädda med fokus på deras könsorgan och/eller barn som onanerade. Vidare visade ett fåtal bilder och/eller filmer av barn ner i tioårsålderns som hade sexuellt umgänge med jämngamla eller med en vuxen. Han innehade dessutom noveller/texter med skriftliga skildringar av sexuella övergrepp på barn. Vid några tillfällen delade han bilder med andra användare.”

Bild från åtalsbeslutet mot Leif Christensen.

Den barnporrsåtalade meddelade i Dagisavisen i oktober 2018 att han lämnade politiken – flera månader efter det att polisen genomfört husrannsakan hos honom – med ursäkten att han ansåg att kommunsammanslagningen öppnat för många potentiella konflikter.

Istället har han satsat på en karriär i fackförbundet Moss og Våler, där han är biträdande ledare och chefsrepresentant för Moss kommun, med särskilt ansvar för kommunavdelningen för kultur, fritid och integration. Han har för tillfället ledigt från sin position som programrådgivare för flyktingmottagningen.

Christensen är emellertid fortfarande biträdande representant på Østfolds Storting, en post han behåller fram till 2021.

Nu måste vi resa oss och visa att vi kan älska vem vi vill, att ha ett förhållande med vem vi vill.

Själv menar han att det inte bör finnas några begränsningar för vem man kan ha ett förhållande med. Att älska vem man vill är en frihet alla människor har, oavsett religion, kultur, och var man bor, skriver han tillsammans med partikamraten Camilla Eidsvold i en gemensam artikel i Fredriksstad Blad i maj 2017, där de båda uttrycker stark indignation över den Nordiska motståndsrörelsens syn, som de anser vara grotesk.

Leif Christensen anser vidare att sexuella övergrepp kan kan skyllas på brist på finansiering av diskrimineringsombudsmannens resurser och han vill att det skall avsättas mer pengar till program mot sexuella trakasserier.

Barnporråtalet mot Leif Christensen ska behandlas i Moss tingsrätt i april.

Ursprungligen publicerad på Frihetskamp.net


  • Publicerad:
    2020-01-29 15:30