YTTRANDEFRIHET. En lärare har fått sparken från en folkhögskola efter att ha delat en artikel om hbtq-profiler som dömts för sexuella övergrepp på barn.

Bild: Pixabay.

I en granskning som gjordes av tidningen Världen Idag för ett par veckor sedan framkom det att flera personer med koppling till Pride eller närstående organisationer har dömts för sexuella brott mot barn.

Läraren och prästen Franciskus Urban Sylvan, som sedan två år tillbaka undervisat i filosofi, etik och ledarskap på Litorina folkhögskola i Karlskrona, delade artikeln på sin privata Facebook-sida.

När han kom tillbaka från sin semester i början av augusti blev han inkallad för samtal med skolans rektor Agrita Martisone, vilket ledde till att han fick sluta sin anställning.

Martisone hade bland annat hänvisat till att artikeln inte överensstämde med skolans värdegrund.

— Jag tycker att det här är alldeles horribelt, säger Sylvan om resonemanget, och fortsätter:

— Hela vårt samhälle är så genomsyrat av den nya tidens ideologi att det inte längre går att resonera i de här frågorna. Det påstods att jag skapat ett tumult på skolan genom denna delning. Jag tvingades att lämna min tjänst.

Sylvan menar att det handlar om en allvarlig inskränkning av hans yttrandefrihet som privatperson, en utveckling som har belysts i flera artiklar på Nordfront, senast i denna av Simon Lindberg. Sylvan säger varnande:

— Det har begåtts ett genomgripande fel. Och om man som medborgare i vårt land börjar tänka till inser man nog åt vilket håll detta riskerar att gå. Vad får vi inte tycka nästa gång? Yttrandefriheten är ju till för att skydda det vi inte vill höra.

Sylvan har dock beslutat att inte driva händelsen juridiskt, även om han mycket väl skulle kunna göra det.

Källa:
Spred Världen idag-artikel – fick sparken


  • Publicerad:
    2019-08-15 06:30