KULTURMARXISM. Svenska kyrkan har idag ”skrivit historia” då man i S:t Pauli kyrka i Malmö invigde den första HBTQP-altartavlan. Den rasblandade och homoerotiska tavlan är skapad av den kontroversiella fotografen Elisabeth Ohlson Wallin.

Homoerotik och rasblandning Svenska kyrkans första HBTQP-altartavla invigd i S:t Pauli kyrka i Malmö. Foto: Karin Rosvall.

Idag, söndag och första advent, ”skrevs det historia” då Sveriges första HBTQP-altartavla invigdes i S:t Pauli kyrka i Malmö.

Altartavlan, som kallas ”Paradiset” och på känt kulturmarxistiskt manér visar sexuellt laddade scener mellan homosexuella afrikaner och vita, har utförts av den kontroversiella fotografen Elisabeth Ohlson Wallin, som själv är öppet homosexuell.

— Tavlan visar att guds kärlek omfattar alla människor, att alla människor är skapade till guds avbild. Där ingår också att människor är skapade till att älska andra människor av samma kön, kommenterade prästen Helena Myrstener, som lobbat för att altartavlan skulle hamna i Malmö.

Ohlson Wallin försökte 2012 skänka tavlan till Skara domkyrka, men kyrkorådet i Skara beslutade att återlämna den då man ansåg att tavlan var politisk på ett sätt som inte hörde hemma i Svenska Kyrkan.

Myrstener försökte 2014 tillsammans med en annan präst få tavlan till Malmö men fick nej av kyrkans ledning. Dock uppstod en ny möjlighet när en privatperson som köpt tavlan ville skänka den till Malmö.

— Tiden är mogen nu, helt enkelt, menar Helena Myrstener.

Svenska kyrkan skriver via arbetsledande präst Sofia Tunebro följande i ett pressmeddelande:

Det är med stolthet och glädje som vi tar emot Paradiset i S:t Pauli kyrka. Vi behöver bilder som öppnar upp för en större inkludering och identifiering i kyrkan.

Vi är tacksamma för Elisabeths konstnärskap som gör det möjligt för oss att bygga en trovärdig kyrka som visar att vi alla, oavsett vem vi älskar och identifierar oss som, ryms i Paradiset.

Elisabeth Ohlson Wallin blev känd för en större publik 1998 då hennes homo-pornografiska utställning ”Ecce Homo” där Jesus utmålades som homosexuell ställdes ut i Uppsala domkyrka och väckte stor uppståndelse.

Källor:
Kontroversiell altartavla invigs i Malmö
Homosexuellt konstverk blir altartavla i Malmökyrka


  • Publicerad:
    2019-12-01 17:15