KULTURMARXISM. Den kulturmarxistiska homoerotiserande altartavla som den första advent invigdes under triumfartade former i S:t Pauli kyrka i Malmö har plockats bort från kyrkan.

Den homoerotiska HBTQP-altartavla som invigdes i S:t Pauli kyrka i Malmö den första advent, har nu plockats bort från kyrkan. Faksimil: Mynewsdesk.

Det är Elisabeth Ohlsons HBTQ-tavla ”Paradiset”, invigd den första advent i S:t Pauli kyrka i Malmö, som nu tagits bort från kyrkan efter att ha hängt vid altaret i endast tio dagar.

Beslutet att ta bort tavlan fattades av kyrkoherde Per Svensson som är högsta ansvarige för Svenska kyrkan i Malmö.

— Vi har lyssnat på den kritik som framkommit. Och vid närmare analys av tavlan, har jag som ytterst ansvarig för Svenska kyrkan i Malmö, beslutat att låta tavlan få en annan slutgiltig placering än i kyrkorummet då tavlan har för många obesvarade frågor, säger kyrkoherden i ett pressmeddelande

Förklaringen till att den kontroversiella tavlan tas bort är att ormen i paradiset framställs av en transperson på tavlan.

— Att det finns en orm, vilket av tradition står för ondska, och att den dessutom övergår i en transperson gör att en tolkning kan bli att en transperson är ond eller djävulen. Det kan Svenska kyrkan absolut inte stå för, förklarar kyrkan i pressmeddelandet.

Det ska även vara problematiskt att de äpplen som förekommer på tavlan symboliserar kunskap och att det inte framgår ”vems kunskap bilden vill berätta”.

Att Adam och Eva i tavlan utgörs av två rasblandade homosexuella par, har kyrkan dock inga problem med.

Källa:
Svenska kyrkan ändrar sig om hbtq-altartavla


  • Publicerad:
    2019-12-11 23:10