PROSEMITISM. Påve Franciskus kritiserar den kraftiga ökningen av ”nazism” i modern tid, och de politiker som är motståndare till ”judar, zigenare och homosexuella”.

Påve ”Franciskus” har rötter i den sydamerikanska revolutionära teologin. Foto: Long Thiên (CC BY-SA 2.0)

Under en världskongress om strafflagstiftning gick den revolutionärteologiskt skolade påven Franciskus från Argentina (riktigt namn Jorge Mario Bergoglio) till generellt angrepp på det ökade antalet politiker i världen som kritiserar ”judar, zigenare och människor med homosexuell läggning”.

Påven fördömde den återuppstående nationalsocialismen som nu pågår i världen.

— Det är ingen slump att emblem och handlingar typiska för nazismen som med sin förföljelse av judar, zigenare och personer med homosexuell läggning som representerar den yttersta negativa modellen för en kultur bestående av förödelse och hat dyker upp igen, sade påven.

Påven frångick sitt manus och lät istället tankarna vandra lite fritt genom att säga:

— Och jag måste erkänna för er, att när jag hör ett tal [av] någon ansvarig för en ordningsmakt eller för en regering, tänker jag på tal av Hitler från 1934, 1936.

Tidigare i veckan höll påven offentliga tal mot ”intolerans”. Då sade han att förföljelse av judar är ”varken humant eller kristet”.

— Under förra århundradet bevittnade vi så många brutaliteter mot det judiska folket, och vi var alla övertygade om att detta hade gått över. Men idag, mina bröder och systrar, har vanan att förfölja judarna återfötts. Detta är varken humant eller kristet”, sade påve Franciskus.

Franciskus har tidigare uppmanat katolska missionärer att sluta försöka omvända judar till den kristna tron eftersom de ”redan är guds folk”.

Källa:
Pope Francis says politicians who attack Jews, gypsies & gays remind him of Hitler


  • Publicerad:
    2019-11-16 14:00